I-Mode en filmpjes via je telefoon

Ook op de Emerce website stond dit artikel met als titel Videobeelden op mobiele telefoon “valse beloften”. Ik heb de reclamespot waar over gesproken wordt een paar keer gezien en ik moet zeggen het is ook dom. Ik ben met mijn kabelmodem al blij dat ik het laatste NOS journaal met een beetje kwaliteit kan bekijken; als ik dat al wil, want met 6 uitzendingen per dag van alleen al het NOS journaal, de teletekst screensaver ge├»nstalleerd en een paar nieuwswebsites in mijn favorietenlijstje is er ruim voldoende nieuws beschikbaar.

Ik wil hier in ieder geval gezegd hebben dat ik voorspel dat I-mode gaat floppen als een gek. De reden daarvoor is simpel: Het kost namelijk geld ! Dat klinkt erg voor de hand liggend, maar het is eigenlijk gewoon een luxe (maar beperkte) vorm van internet gericht op voornamelijk jongeren. Die zullen zelf nu dus geld moeten gaan betalen voor websites die ze nu gratis thuis (op kosten van hun ouders) of op school (gratis) kunnen bezoeken. SMS-en schijnt iets goedkoper te zijn, maar I-mode heeft als ander belangrijk nadeel dat het een abonnementsvorm kent. Je moet dus vooraf bepalen hoeveel data/SMSjes je per maand denkt te gaan versturen, verstuur je er minder dan is dat jammer maar kost het je toch evenveel geld. Met een pre-paid kaart is dat niet zo. Je weet dat je het geld hebt als je de kaart koopt, de kaart is een paar maanden lang geldig en zit je toevallig een maand krap bij kas dan SMS je gewoon minder of stel je het kopen van een nieuwe pre-paid kaart even uit. Daarnaast is SMS-en via I-mode natuurlijk alleen cool als de ander ook zo’n toestel heeft, want anders kan hij/zij jouw bericht niet eens ontvangen.

De tijd zal het leren….