Gebruik van discussieforums voor e-learning

Ik kreeg de vraag of ik informatie had over het gebruik van discussieforums ter ondersteuning van e-learning. Ik dacht dat ik daar informatie over had, maar die bleek bij nog eens nalezen minder goed dan ik dacht. Dus ben ik maar even op zoek gegaan. Het blijkt dat er bij de VU al aardig wat materiaal geproduceerd is. Zo hebben ze een PDF-document met als titel ‘Activerend gebruik van discussielijsten in Hoger Onderwijs. Leestekst voor cursussen ICT in onderwijs van het ICT‘ van het Onderwijscentrum van de VU. Daarnaast hebben ze ook een (HTML en Word) document met als titel ‘Creatief gebruik van discussielijsten in onderwijs‘ wat hier aanvullend op is. Dit laatste bevat o.a. ook voorbeelden van lesplannen.

De link naar het artikel van Karen M. Peters ‘Creative use of threaded discussion areas‘ zoals die opgenomen is werkte niet meer, vandaar dat ik de juiste link hier nog een keer apart opneem. Die link vond ik overigens via een pagina over WebCT 102: Communication Tools. Deze pagina bevat nog een paar andere links.

Doordat ik op Google zocht met de titel van het artikel van Karen M. Peters vond ik nog een paar ander sites met links naar nog meer artikelen, bijvoorbeeld Creative Use of On-line Discussion Areas en Crafting Questions for On-line Discussions.