Rapoo TK808 keyboard voor iPad Mini

Een paar weken geleden zag ik bij iBood een groot aantal Apple gerelateerde aanbiedingen. Veel daarvan waren al uitverkocht tegen de tijd dat ik ze om 6 uur s’ ochtends zag, maar eentje, het. TK808 toetsenbord voor de iPad Mini van Rapoo was er nog. Aantrekkelijk geprijsd. Nou had ik al eens eerder een toetsenbordje voor de Mini uitgeprobeerd en dat was geen echt succes. Het belangrijkste probleem waar al zulke toetsenborden mee te maken hebben is dat de Mini, zelfs als je hem horizontaal legt (landscape), dan nog is de breedte eigenlijk simpelweg te smal om daar een fatsoenlijk toetsenbord tussen te passen.

En de conclusie na een half uurtje werken met de Rapoo TK808 is eigenlijk simpelweg dat dat ook hier niet echt gelukt is. De toetsen zelf zijn nog niet eens zo slecht. Maar ze hebben concessies moeten doen aan de layout van het toetsenbord die het erg moeilijk zullen maken om snel en gemakkelijk te kunnen schakelen tussen een toetsenbord op volledig formaat en dit toetsenbord. Hieronder zie je een close-up:


Het eerste waar ik aan moest wennen was dat er geen rij knoppen links van de Q en A toetsen zat. Dat maakt het blind vinden van de A zo goed als onmogelijk. Nu zitten de Tab en Caps Lock op dezelfde toets als de A en de Q. Een tweede uitdaging is de punt aan het einde van een zin. Die zit niet rechts naas de komma,  dat is op zich logisch, want de komma zit ook niet daar waar hij “hoort”. De punt is Fn+B en de komma is Fn+O. Ik neem aan dat,  mocht je gedwongen om een week lang alleen maar met dit toetsenbord te werkende, je er waarschijnlijk wel aan kunt wennen. Maar het aantal keer dat ik nu bij het typen van deze blogpost al een apostrofe getypt heb in plaats van een punt, of een puntkomma in plaats van een komma, want die toetsen zitten op de plek waar de punt en de komma horen te zitten, is eigenlijk wel tot waanzin drijvend vaak. (punt punt punt!!!!!)

Dus de vraag blijft een beetje of ik hem nou terug moet sturen of niet. Een fysysiek toetsenbord is ook bij een iPad Mini soms wel handig omdat je dan echt tijdens een conferentie of een overleg je laptop kunt missen. Dat de WordPress client op de iPad eindelijk een niveau lijkt te bereiken dat hij ook daadwerkelijk een beetje bruikbaar is voor het maken van een complete blogpost, helpt natuurlijk ook wel. Maar dit is zeker niet iets voor dagelijks gebruik, ik denk dat ik dan tamelijk snel RSI klachten zou gaan ontwikkelen.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Mitch
Mitch
7 jaren geleden

Thanks Pierre. Ervaar het precies hetzelfde… hoopte nog dat het misschien aan de toetsenbordinstelling laag in Instellingen en het te omzeilen viel maar tot dusver geen succes. Dan maar leren twee keer op spatiebalk te typen na het einde van een zin. 🙂

Lex veldhoen
Lex veldhoen
7 jaren geleden
Reageer op  Mitch

Ik zit met het probleem dat ik niet weet hoe ik het toetsenbord aan een uitschakel, weet iemand dat? Er zit rechts een klein knopje, maar dat reageert niet duidelijk…
Bedankt alvast, lex