iXpiratie@Mondial

ixpiratie_mondialcollege
Klik op de afbeelding voor de trailer door Roseanne Vrolijk

Het valt onder de categorie “luxe problemen”, het gegeven dat er “bij ons” zo vaak interessante dingen gebeuren, bijeenkomsten en kennisuitwisseling plaats vindt dat ik het niet allemaal bij kan wonen. Soms ben ik, als onderzoeker, ook helemaal niet de doelgroep, maar is het gericht op leerlingen / studenten / leraren / docenten / …., andere keren is het simpelweg een kwestie van volle agenda.

Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer digitale middelen die er voor zorgen dat je dan toch in ieder geval een deel van de info mee kunt krijgen. Zo zat mijn collega Justine van de Berg vorige week namens het iXperium bij de conferentie iXpiratie@Mondial, georganiseerd door Jantien de Jong en Jaimy Blaney Davidson. En Justine hield daar tijdens een deel van de bijeenkomst, de pitches door studenten, haar iPhone vast en verzorgde een livestream via Facebook (met voorafgaande toestemming van de studenten uiteraard!). Zo kon ik, ik zal thuis te werken, probleemloos meekijken en luisteren naar de presentaties. En de hele stream is hier alsnog te bekijken. Natuurlijk, kwaliteit kan nóg beter, maar onthou even dat dit low cost, met een smartphone via draadloos internet gestreamed kon worden met een kwaliteit die ruim voldoende was om e.e.a. te volgen.

Roseanne Vrolijk schreef er een blogpost over voor het Leraar Worden weblog van de HAN en maakte een korte trailer. En dat allemaal samen zorgt er weer voor dat ik niet alleen zelf op de hoogte kan blijven van (een stukje) van zo’n conferentie, maar dat ook weer gemakkelijk met anderen kan delen. Mooi toch?!