Techsmith: Coach’s Eye – nu beschikbaar

Ik schreef er een paar weken geleden al over: Coach’s Eye, een nieuw product van Techsmith, voor op de iPhone/iPod Touch. Je maakt filmopnames van (bijvoorbeeld) trainingen bij het sporten, spreekt die door met de atleet en tijdens dat doorbespreken wordt je stem en alles wat je op het scherm laat zien (lijnen, stil blijven staan bij bepaalde stukjes etc) opgenomen. Na afloop slaat het programma dat dan op als nieuwe video die je kunt mailen, bewaren op je iPhone, of rechtstreeks op YouTube kunt plaatsen (zie ook dit filmpje).

Bovenstaand filmpje is een kort voorbeeld dat ik gisterenochtend op de beursvloer van Dé Onderwijsdagen gemaakt hebt met Willen Karssenberg in de hoofdrol. Een paar opmerkingen: dat de video af en toe vaag wordt is niet de ‘schuld’ van Coach’s Eye. Ik heb eerst met de iPhone een kort filmpje gemaakt (daar was de video af en toe niet scherp van) en dat daarna in Coach’s Eye besproken. De oorspronkelijke video is één vloeiende beweging, maar bij het bespreken gebruik ik het scrollwiel om stap voor stap door de video heen te lopen en daarom zie je dat ook in het eindresultaat als een schokkende video (not a bug but a feature!).
Wel onhandig is dat de video, die in landscape modus was opgenomen en besproken, niet ook zo wordt opgeslagen. Is iets om in de gaten te houden.

De applicatie kost (tijdelijk) maar 79 eurocent. Dat betekent dat er eigenlijk geen enkele reden is om hem niet te testen als je zelf coach bent, maar ook als je bijvoorbeeld docent bent bij bijvoorbeeld een sportacademie en je oefeningen van studenten met hen wilt nabespreken.

p.s. De app is alleen beschikbaar voor iOS 5!