Snor – 6

WK voetbal 2018 in Nederland? Wat is dat nou? hoor ik je denken. Een foto van een voetballer zonder snor bij een bericht over snorren?

Ja, dat klopt. En de reden daarvoor is heel simpel: van de groep heren die ik hier wilde laten zien, zijn geen foto’s van fatsoenlijk formaat te vinden. En ik heb het dan over het gouden elftal dat in 1988 het Europees kampioenschap voetbal won. Daar maakte Ruud Gullit ook deel van uit. En dat elftal heeft gezorgd voor de term: de WK-snor.

Er was een uitzonderlijk groot aantal spelers in dat elftal die toen een snor droegen: Ruud Gullit, Berry van Aerle, Adri van Tiggelen, Frank Rijkaard, Gerald Vanenburg, Joop Hiele, Aron Winter, Hendrie Krüzen, Jan Wouters, allemaal hadden ze een snor.

Bijgeloof of niet. Feit is wel dat we in 2010 het WK niet wonnen en deze snorloze Gullit wist het WK ook niet naar Nederland te halen. Ik bedoel maar…

Dit bericht is het zesde bericht in een serie waarmee ik aftel naar 24 december 2010. Dan scheer ik mijn snor af als onderdeel van de Allessnor actie voor Serious RequestHet Glazen Huis. Wil jij mij of een van de andere snorders sponsoren? Dat kan! Kijk hier voor meer informatie.