okt 122009
 
ipod shuffle spycam - Klik voor grotere versie

Sommige ideeën zijn slechte ideeën. En sommige producten zijn slechte producten. Niet omdat het product zelf slecht is, maar omdat er mensen zijn die er dingen mee zouden kunnen doen die slecht zijn. En omdat we nou eenmaal het zekere voor het onzekere nemen, dus er vanuit gaan dat er slechte dingen mee gedaan worden. (kun je het nog volgen?)

Dus voorspel ik een verbod op MP3-spelers in zwembaden en sportscholen. Tot nu toe was dat verbod vaak beperkt tot camera’s en mobiele telefoons. De iPod Nano heeft inmiddels al een camera, maar in China zijn ze een stap verder gegaan en hebben ook de iPod Shuffle voorzien van een videocamera.
Nog niet per stuk te koop, maar het is slechts een kwestie van tijd voordat deze zich over de tussenhandel hebben verspreid. En dan ben je ook met een iPod Shuffle verdacht in gelegenheden waar foto’s en video niet op prijs worden gesteld.

(getipt door Gizmodo)

 Reacties uitgeschakeld voor MP3-verbod in zwembad en sportscholen komt er aan!  Tags:

Anti-WiFi verf – Top of Flop?

 Gepubliceerd door om 20:40  Tools
okt 122009
 
Street Painter (foto door: pedrosimoes7)
“Researchers say they have created a special kind of paint which can block out wireless signals.
It means security-conscious wireless users could block their neighbours from being able to access their home network – without having to set up encryption.”

(bron)

Bright schreef erover en via Yahoo! kwam ik uiteindelijk bij de BBC terecht voor het bericht dat onderzoekers verf ontwikkeld hebben waarmee je de signalen van draadloze netwerken tegen kunt houden. Kost iets meer dan 10 euro per kilo.

Zowel bij Bright als bij Yahoo! de nodige reacties op het bericht. Uiteraard met de nodige reageerders die het allemaal flauwekul vinden, “gebruik dan gewoon bekabelde netwerken”, “wat als je ramen hebt?”, “maar als ik 112 moet bellen en ook mijn telefoonsignaal wordt geblokkeerd?” zijn zo een aantal reacties die ik voorbij zag komen.

Beetje jammer wel, want mij lijkt het wel een ontwikkeling die je gewoon moet zien in het geheel van keuzes die je maakt bij het inrichten van een gebouw. Als ik hier thuis kijk, dan ziet XP op mijn laptop zonder moeite een stuk of vijf draadloze netwerken (op zolder zijn het er meer). Waarom is het ‘logisch’ dat al die signalen hier in huis op te pikken zijn? En omgekeerd, waarom is het mijne net zo ver op te pikken? Natuurlijk, daar zit een WPA2 beveiliging op, maar toch.

Enne, in een bioscoopzaal heb je je mobieltje echt niet nodig (mensen zijn blijkbaar al vergeten dat het GSM netwerk in Nederland pas 15 jaar in de lucht is. Voor die tijd konden we iemand die zich in een stuk popcorn verslikte ook zonder GSM redden!
Iemand die een opname wil maken van die film hou je er uiteraard niet mee tegen. Doe daar dus maar geen moeite voor.

Kortom, geen wondermiddel wat mij betreft, maar ik zie zeker een aantal nuttige gebruikssituaties. Toch?