Flickr doet video! #2

 Gepubliceerd door om 06:24  Internet
apr 102008
 

Jeetje, wat een reacties op het toevoegen van de mogelijkheid om nu ook lange foto’s (video’s) naast je gewone foto’s te plaatsen bij Flickr. Maar liefst 188.942 hits op Google Blogsearch.

Maar ook heel veel negatieve reacties. En als Flickr gebruikers iets doen, dan doen ze het grondig. Er zijn inmiddels niet één, maar twee groepen op Flickr waar je je anti-video-op-Flickr foto’s kwijt kunt: We Say NO to Videos on Flickr en NO VIDEO ON FLICKR!!!. Totaal aantal leden: ruim 24.500.

Zou het zijn omdat veel mensen toch de verkeerde vergelijking maken? Flickr video is geen concurrent voor YouTube. Wordt lijkt mij vanuit Flickr zelf ook helemaal niet zo op de markt gezet. Dan hadden ze niet die limiet van 90 seconden / 150MB ingesteld. Of het niet alleen voor betalende leden gemaakt.

Nou ja, ze doen maar. Het is écht geen feature die nu opeens weer uitgezet gaat worden. Het lijkt eigenlijk heel erg op wat er gebeurde bij Second Life toen daar de mogelijkheid om voice te gebruiken werd geïntroduceerd. Daar werd luidkeels over geprotesteerd. Door een groep die zich wilde laten horen (zolang het maar in tekst was). En de rest, de maakte er gewoon gebruik van als ze dat wilden.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.