Nog maar 26 dagen de tijd….

Support GoPHP5.org
“Don’t worry. If you server runs PHP 4 it won’t stop working on February. But don’t expect any upgrades or support after this date from the official PHP community. It is time to upgrade to PHP 5 and to make sure you (or your webhost or server admin) do so the community is not looking back and now focusing fully on PHP 5.”

(bron)

Pfff. Ja hoor, effe migreren van PHP 4 naar PHP 5. Ik heb net een aantal dagen achter de rug met meer problemen dan me lief was/is als gevolg van de upgrade van een MySQL-server. Slechts één componenten van een drie-eenheid bestaande uit PHP-applicatie, PHP versie en MySQL database die naar een nieuwe versie ging en heel wat uren tijd om te achterhalen wat er gewijzigd moest worden in de code om het weer functioneel te krijgen. Niet iets waar ik dus al direct weer trek in heb.
Ik heb hier bij Dreamhost inmiddels 7 verschillende domeinen draaien, niet allemaal even actief, maar wel (bijna) allemaal op basis van PHP versie 4.
Het upgraden op zich zal hier bij Dreamhost gelukkig wel gemakkelijk gaan. Het is bij elk domein een keuze-optie waar je tussen kunt schakelen. En ik weet van Michel Duijvestijn dat Nucleus in ieder geval hoort te werken op PHP 5. Maar dat weet ik natuurlijk niet zeker voor de verschillende andere PHP scripts die ik heb draaien of van de verschillende (gewijzigde) plugins.

Ik ga er voorlopig maar even vanuit dat Dreamhost niet direct de stekker uit hun PHP 4 ondersteunig zal trekken, maar als er een probleem in ontdekt wordt dat zij ernstig genoeg vinden (en dat dan dus niet meer opgelost gaat worden) dan zullen ze daar niet lang over doen. Toch maar even in gaan plannen dus. :-(

0 0 stem
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Fred Zelders
12 jaren geleden

Ik zou meteen besluiten dat ik zellf mijn boontjes kan doppen.

’t Wordt van de gekke: Dan weer een nieuwe release van de database engine, dan weer een nieuwe plugin, dan weer een nieuw OS en gs zo maar door. Ik heb wel wat beters te doen.
Ik heb daarom gekozen voor een blog met platte HTML, die ik op mijn eigen systeem genereer.
Lekker simpel. Lekker KISS :-)

Pierre
12 jaren geleden

Tja, elk voordeel heeft zijn nadeel. Platte HTML is ook niet helemaal gevrijwaard van versieproblemen en updates daarin. En een dynamische website (dus met scripts) waarbij e.e.a. op aanvraag vanuit een database gegenereerd wordt is ook wel zo flexibel. Geen rebuilds nodig als ik een template wijzig en zo.