Menu
Categorieën
Jing met FTP en Flickr
19 januari 2008 Screencast

Jing Project upload [update] Oeps, ik moet even kijken hoe ik de video wél kan resizen zodat hij hier in de pagina pas. Dus nu maar even de harde link naar de SWF.

Jing is een gratis screencapture tool van Techsmith beschikbaar voor Windows en Mac. Zoals ik in het filmpje vertel, doordat Jing project in eerste instantie alleen en upload naar screencast.com bood vond ik het niet de moeite waard. Ik wil zelf bepalen waar ik iets neer zet. Dat blijkt sinds versie 1.4 echter nu al sinds november vorig jaar te kunnen.

En daarmee wijzigt mijn hele oordeel over Jing, want de versie zoals hij nu aangeboden wordt is wél een aanbeveling waard. Natuurlijk, het enige bestandsformaat dat ondersteund wordt is SWF, je kunt niet editen, niet echt resizen, geen informatie (popups met links en zo) achteraf toevoegen aan de video (bij afbeeldingen wel). Maar daar staat dan ook tegenover dat het super simpel in gebruik is. Het gekke ‘bolletje’ dat toegang geeft tot de interface kun je gelukkig ook uitschakelen, dan zit Jing gewoon in de systeemtray totdat je hem wilt gebruiken.

Zelf ga ik Camtasia Studio niet verruilen voor Jing, maar ik zou me kunnen voorstellen dat je aan studenten/docenten dit ook aanbiedt zelfs al heb je Camtasia Studio ter beschikking. De drempel van gebruik bij Jing lijkt me namelijk veel lager.
Links:
* Jing Project
* Uitleg over Jing + Flickr
* Screencast over instellen embed codes
* Uitleg over embed codes

Deel dit bericht:
"4" Comments
  1. Jing is erg gemakkelijk om te gebruiken. Maar een groot nadeel vind ik de mogelijkheid tot resizen, die er dus niet is. Hierdoor is het niet in te passen in een blog post. Dat is erg jammer. Maar het zou me niks verbazen als dat nog gaat veranderen.
    Ik heb nu Camtasia 3 en deze zal ik nu verder blijven gebruiken. Die beviel me goed.

  2. Ja, dat viel mij ook op. Normaal kun je met het aanpassen van de afmetingen in de object/embed tag een SWF verkleinen. Maar hier lukt dat niet. Ik heb het in ieder geval even doorgegeven. Lijkt me niet een bewuste keuze.

  3. Helaas blijft het ding bij mij crashen enkele ogenblikken nadat ik heb opgestart, typisch tijdens het registratiescherm…

    Tipcam, dat je zelf al hebt opgemerkt bij W. Karssenberg, is een nog simpeler en mooi alternatief…

  4. Dat die crasht heeft te maken met .net, dacht ik. Ik had ook problemen met installeren wat kwam door .net installatie.

Reacties zijn niet toegestaan
*