Goedkoop is soms duurkoop #1

 Gepubliceerd door om 23:44  Tools
jan 122008
 
COREL Ulead - Klik voor grotere versie

Even een waarschuwing om te voorkomen dat je, net zoals ik gedaan heb, je geld uitgeeft aan “Corel Ulead VideoStudio 11 NL” bij SURFSPOT.nl. Ik had daarbij namelijk niet goed gelezen en was in de veronderstelling dat ik de nieuwste versie van VideoStudio bestelde *inclusief* ondersteuning voor AVCHD dat o.a. gebruikt wordt door de Sony HDR-SR8E waar ik een aantal opnames mee gemaakt had.
Laat ik beginnen met te benadrukken dat de informatie op de SURFSPOT.nl website helemaal klopt. Maar het is dus wel even belangrijk om te weten dat het hier om de Ulead Videostudio 11 basic versie gaat en niet om de Ulead VideoStudio 11.5 Plus. En alleen die 11.5 Plus-versie heeft ondersteuning voor AVCHD.
Normale prijs van de 11.5 Plus is 89,94 euro, normale prijs van de basic versie 11 is 59,95 euro. Ik heb er nu 31,35 euro voor betaald.
Geen rib uit mijn lijf maar natuurlijk teveel als het niet dat was wat je dacht aan te schaffen.

 Reacties uitgeschakeld voor Goedkoop is soms duurkoop #1  Tags:
jan 122008
 
Windows Live Mail - Klik voor grotere versie

Computer!Totaal beschreef het als: “Uitgebreide versie van Vista’s mailclient, vervangt Outlook Express, meerdere accounts openen vanuit één applicatie (ook Hotmail, Gmail, etc).“. Reden genoeg voor mij om Windows Live Mail te downloaden en te installeren. Ik gebruik op het moment namelijk meestal Outlook Express omdat het een handige manier is om zowel mijn Hotmail-account (tja, oude liefde en handig als SPAM-trap), mijn twee active GMail-accounts én via de HTTP-webaccess de mail van mijn werkgever van de Exchange-server af te halen.

Ik zou natuurlijk Outlook kunnen gebruiken, maar het uit elkaar houden van de verschillende mailstromen is daar meer werk én het is een toch net weer wat zwaardere applicatie. En omdat mijn Qtek S110 zelf synchroniseert met Exchange (ook als hij niet aan de laptop hangt) heb ik daar altijd een actuele agenda bij de hand. Lees verder….

jan 122008
 
Pirates Of The Caribbean

Je moet er even voor gaan zitten als je dit deel drie van Pirates Of The Caribbean wilt gaan kijken. Hij duurt namelijk maar liefst 161 minuten. Het is weer een verhaal met meer wisselingen dan dat er personages zijn en zeker niet voor de kleintjes. Of je hem kunt waarderen als je de voorgaande twee delen gezien hebt betwijfel ik, er wordt namelijk vanuit gegaan dat je al heel veel weet. Dus als je de anderen nog niet gezien hebt, kun je beter deze box aanschaffen.

Het was voor mij overigens de eerste keer dat ik een film bekeek via UPC on Demand. Er was weer eens iets niet helemaal volgens planning gegaan en dus mag ik voor het einde van de maand twee films gratis bekijken.
Op zich was dit in ieder geval iets wat probleemloos verliep: film selecteren, pincode intypen en klaar.
Ik kan de film 24 uur lang zo vaak starten, kijken en stoppen als ik wil. Normale prijs voor deze film op deze manier: 3,99 euro. Dat is niet heel goedkoop. Oudere films zijn goedkoper (2,49 euro of 1,99 euro) maar een film als Harry Potter moet maar liefs 4,99 euro kosten.

Jammer is natuurlijk ook dat je nu helemaal geen extra features hebt die je op een DVD wel hebt. Ook raar is dat een film als “2001 A Space Odyssey” als verhuur voor 2,49 euro wordt aangeboden, terwijl ik die (ook zonder reclame) voorbij heb zien komen op het TCM kanaal. Betalen dus voor iets wat op andere momenten gratis is.

Kortom, hier kan de DVD verhuurder dus nog best tegen concurreren.

 Reacties uitgeschakeld voor Pirates Of The Caribbean – At World’s End  Tags: