Menu
Categorieën
Even uitwaaien
20 oktober 2007 Persoonlijk
Uitwaaien

Ik ben er even een weekje niet. Geen laptop, telefoon mee, dus ook geen updates via Twitter.
Normaal gesproken gooi ik ook altijd de reactie-optie hier dicht maar ik heb besloten ze nu gewoon eens open te laten. Geen ruzie maken terwijl ik weg ben! :-)
Wat doe jij tijdens je vakantie?

audio directe link naar mijn bericht  
Wat doe jij tijdens je vakantie, ga je offline of probeer je vooral online te blijven. Laat het me weten voor de volgende aflevering van de EduKast.

"10" Comments
 1. Vakantie? Daar doen we hier niet aan hoor :-)
  Maar zie ik het nu goed en gaat je reis naar Zeeland?

  Geniet ervan Pierre!

 2. Op de TU kennen wij geen herfstvakantie, dus het is gewoon ‘business as usual’. Er zijn wel redelijk wat mensen afwezig, waardoor ik minder vergaderingen heb en dus meer tijd heb om het echte werk te doen.

  Prettige vakantie in Zoutelande.

 3. Het noorden van onderwijzend Nederland had de afgelopen week al herfstvakantie. Ik ben voor een week naar New York geweest, heb m’n MacBook meegenomen en had voor weinig geld een prima WiFi verbinding in m’n hotel. Een week niet geblogd, maar wel m’n post gelezen, waar nodig gereageerd en de belangrijkste RSS feeds bijgehouden. Nauwelijks getwitterd. Maar wat is het makkelijk om ook op vakantie de beschikking te hebben over internet om de plekken die je wilt bezoeken alvast op te zoeken, dingen te reserveren enz.
  Bij mij gaan notebook en telefoon/PDA dus absoluut altijd mee!

 4. Helaas geen vakantie, wel een paar daagjes vrij. Afgelopen weekend een weekend weg geweest, en toen kwam ongeveer het zelfde een beetje in me op.

  Laptop gaat toch mee op zo’n weekend, al is het maar om even wat nieuws te kunnen lezen en t een en ander in de gaten te kunnen houden. Onderweg in het bos zelfs een keer een twitter update doen op m’n telefoon met GPRS. De quizvragen waren wel erg makkelijk met google overigens ;)
  Vraag ik me wel af, is die zowat continue behoefte aan informatie en verbinding nu slecht en een verslaving, of valt het allemaal wel mee? Mensen die er niet veel mee te maken hebben in het dagelijks leven lijken het iig niet gezond te vinden…

 5. In principe geen computer mee. Ik heb ’t één keer gedaan om foto-materiaal veilig te kunnen stellen. Wifi was daar niet beschikbaar, dus dat was makkelijk.

  In de vakantie wordt er (in ieder geval tot nu toe) niet geblogd en ge-emaild :-)

 6. Zoutelande … leuk. Zelf zit ik vaak in Kortgene in ons heerlijke vakantiehuis. Deze keer echter niet.
  Vanuit Frankrijk mij reactie: http://blog.helikonrta.nl/?p=217

 7. Ik heb in het weekend even uit kunnen waaien. In de vakantie werken wij hier gewoon door…

 8. @Edwin: Speciaal voor jou gemaakt: Bibliobus, er was niemand in de bus, anders had ik er ook even *in* gekeken. :-)
  @Roy: een heel terechte vraag, waar Fons overigens in zijn reactie online een duidelijke mening over geeft. Mij is het ook nu weer goed bevallen, maar ik zie het ook niet als iets wat ik iemand anders zou willen opdringen. (maar daar morgen meer over)

  @Jeroen: is het bij jullie in het gebouw dan niet heel erg stil?

  En natuurlijk heb ik gelukkig ook nu de foto’s nog om even na te genieten. :-)

 9. @ Pierre: Het is merkbaar minder druk dan normaal. Maar er komen iedere dag toch nog wel een hoop studenten (volgens de bezoekers telling tussen de 180 en 280 per dag, maar ik gok dat dit in werkelijkheid tussen de 30 en 60 zullen zijn). Wij hebben ook iedere middag dat wij gingen sluiten gemiddeld 3 studenten de deur uit moeten zetten.

  @ Danielle: Hoe ervaren jullie de drukte in de vakantie?

  @ Roy: Ik denk niet dat het een echte verslaving is, maar meer een gewenning die ook weer zal afhangen van je persoonlijke voorkeur.

  Net zoals dat sommige mensen op een camping staan, sommige een huisje of een hotel huren en sommige met de caravan of boot weg gaan. Net zoals mensen in eigen land op vakantie gaan of naar het buitenland. Net zoals mensen ieder jaar naar een andere bestemming gaan of altijd naar dezelfde bestemming.
  Zo zullen sommige graag veel online willen zijn, sommige minder online willen zijn en sommige helemaal niet online willen zijn.

  Een keuze die mensen voor zichzelf moeten maken.

Reacties zijn niet toegestaan
*