Menu
Categorieën
Sketchcast.com
24 september 2007 Tools

Afgelopen augustus schreef ik over Sketchcasting. Willem Karssenberg ging er mee aan de slag, hij heeft namelijk een los tablet voor zijn laptop (ik nog steeds niet) en hij maakte een, twee, drie, vier sketchcasts.
Ik ben er eigenlijk nog niet aan toegekomen om het met het digitaal schoolbord dat in ons lab hangt uit te proberen, maar ik heb nu niet eens meer de smoes dat ik er de juiste software niet voor heb. Want er is nu Sketchcast.com.

Hoe werkt Sketchcast.com?
Heel eenvoudig: je maakt er een gratis account aan door het invullen van wat gegevens.
Je klikt op de “create” link boven in beeld.
Je klikt op “start recording” en begint te praten en/of te tekenen.
Na het opnemen kun je het resultaat bekijken en als je tevreden bent bewaren.
Het resultaat kan dan eenvoudig in een andere webpagina geplakt worden.

Met een muis blijft het knudde, maar als je een tablet PC hebt, een digitaal schoolbord of zo’n losse tablet dan kun je meteen aan de slag. Eens kijken wanneer zo’n tablet bij de Lidl of Blokker in de aanbieding komt.

"4" Comments
 1. Hoi Pierre,

  Als je echt graag wilt gaan experimenteren heb ik nog wel een Wacom tablet liggen die je een tijd kunt lenen.
  Laat maar horen, dan neem ik hem wel mee naar het werk en stuur ik hem per interne post op. Dan kun je meteen een afweging maken of je er zelf wel eentje wilt aanschaffen.
  Andere collega heeft na een test al snel besloten om dit niet te doen ;)

 2. Hoi Jeroen,
  Graag! Ik sluit niet uit dat ik dezelfde conclusie trek, maar dan uiteraard pas nadat ik een paar Sketchcasts opgenomen heb.

 3. Ik heb hem net ingepakt, zal hem morgen op de post doen, dan heb je hem waarschijnlijk overmorgen binnen.

  Toen ik hem kocht vertelde de verkoper ook dat je de tijd moest nemen om er mee te werken.
  <i>"De eerste dag wil je enthousiast proberen, de tweede en derde dag moet je je raam dicht houden, omdat je dan de neiging hebt hem er uit te gooien en als je er de vierde dag mee hebt gewerkt ben je verkocht."</i>
  Persoonlijk heb ik nog niet de neiging gehad om hem het raam uit te gooien en is het ook geen onmisbare tool geworden. Maar voor het fijnere fotoshop werk ik hij wel prettig en kun je er ook best leuke dingen mee maken.
  Ik ben benieuwd hoe hij je bevalt.

 4. Ik heb ervaring met dingen testen met de ramen dicht sinds de eerste dagen met de Macbook, dus dat komt wel goed. ;-)

Reacties zijn niet toegestaan
*