Flashback: Downtijd site

Vorig jaar op 3 januari 2006 schreef ik een bericht getiteld “downtijd site“. Toen had ik mijn buik helemaal vol van Helderhosting en stapte over op Servage. Inmiddels aangekomen bij Dreamhost lag de site er gisteren maar liefst 4 keer op dezelfde dag uit. Dreamhost support gaf aan dat de server waar ik op zat (Dingdong) nog onverklaarbare geheugenproblemen (te hoge belasting) en herstarts had. Ze waren nog bezig met het uitzoeken van de oorzaak, maar ze konden me overplaatsen naar een andere server. Dat heb ik laten doen.

Toen bleek ook dat ondanks dat je bij Dreamhost op een specifieke server zit, de inrichting slim in elkaar zit. Want nergens in je setup verwijs je naar die machine (al kun je wel achterhalen op welke je zit). Het overzetten naar de nieuwe server gebeurt zonder downtijd (als je dit bericht ziet, dan zie je de nieuwe), zonder werk of handelingen van mijn kant en de oude blijft tijdelijk in de lucht totdat de DNS-wijzigingen doorgevoerd zijn. Tegen de tijd dat ik het mailtje kreeg met het bericht dat ik overgezet was (45 minuten nadat ik akkoord had gegeven op het voorstel me over te zetten) bleek de DNS-wijziging voor 3 van de 4 domeinen ook hier in Europa al doorgevoerd te zijn.

Het is natuurlijk even afwachten of de nieuwe server waar ik nu op zit stabieler is. Ik hoop het uiteraard wel. Maar het Dreamhost Support Team maakt tot nu toe hét verschil met Helderhosting en Servage.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Harm
Harm
17 jaren geleden

Nog niet veel verbetering van de laadtijd van de site. Ik kom er elke dag omdat je in mij rijtje webloggers staat die ik elke dag doorneem. Regelmatig duurt het laden van jouw site te lang en klik ik weg. Dit is zo gebleven.

Pierre
17 jaren geleden

@Harm: Merk je vandaag dan wel verschil met gisteren?

Harm
Harm
17 jaren geleden

Het is nu inderdaad beter.