Flash Video Player plugin test

Dit is een test met de Nucleus plugin voor Flashvideo.
Die maakt het mogelijk door het simpelweg gebruiken van
<%flashvideo(filename.flv)%> een Flashvideo aan mijn bericht toe te voegen.
[update] Ik heb de voorbeelden van de bestanden even van de voorpagina afgehaald, daar nam het wat veel ruimte in. Ze zijn nu alleen zichtbaar in de de volledige weergave van het bericht.

Gebruik externe video’s
De plugin werkt zowel (na een kleine aanpassing) zowel voor bestanden die op mijn server staan als voor externe bestanden. Voor het achterhalen van de te gebruiken urls voor de externe video’s heb ik gebruik gemaakt van het script op Videodownloader (alternative site).
Daarnaast heb ik een kleine wijziging in de standaardplugin toegepast waarbij ik
$fileurl=$CONF[‘MediaURL’].$this->authorid.’/’.$filename;
heb vervangen door
$fileurl=urlencode($filename);
Daardoor zijn ook externe urls mogelijk.

Samenvatting

  • Opnemen van een screenshot voor externe video’s is niet mogelijk zover ik kan zien.
  • Een optie die de code uit de RSS-feed filtert en vervangt door alleen de link zou handig zijn. Want Sharpreader vind al die objectcode niet echt lekker.
  • De downloadlink voor Youtube, zoals gegenereerd door is tijdelijk. Gebruik in combinatie met de eigen player is niet mogelijk
  • Bij sommige FLV-bestanden is het verstandig de juiste afmetingen/verhoudingen in te vullen, dat voorkomt vervorming en slechtere beeldkwaliteit.
  • FLV-bestanden gemaakt met Camtasia vereisen Flash Player versie 8!! Ik merkte dat omdat de ODEO-uitleg in mijn Internet Explorer-browser alleen audio laten horen en geen video.
  • Ik heb de plugin aangepast zodat ik ook Youtube, Google-video en Dailymotion-video met hun eigen player kan toevoegen. Dat heeft bij Youtube en Dailymotion als voordeel dat er ook automatisch een afbeelding getoond wordt.


Hieronder zie je een voorbeeld waarbij het verstandig is gebleken om de juiste afmetingen van een video op te geven in plaats van de standaardinstellingen (kun je in de plugin zelf aangeven) te gebruiken.

<%flashvideo(/Pierre/presentaties/Odeo_uitleg/Odeo_uitleg.flv)%>
Met de juiste afmetingen/verhoudingen meegegeven ziet het er zo uit:

<%flashvideo(/Pierre/presentaties/Odeo_uitleg/Odeo_uitleg.flv|407|305)%>

Ook voor bestanden die bijvoorbeeld op Google Video staan werkt het gebruik van de plugin:

<%flashvideo(http://vp.video.google.com/videodownload?version=0&secureurl=[..]85159)%>
Bekijk de video bij Google Video.

Helaas werkt dit principe niet via Youtube of Dailymotion, die link is maar beperkt houdbaar. Daar zul je dus de FLV moeten downloaden en dan zelf hosten [update] of de Youtube-player gebruiken.

<%flashvideo(http://www.youtube.com/v/M7vvdOGwPu4|425|350|embed)%>
[update 16:25 uur] Ik heb de plugin aangepast zodat hij bij een url met youtube.com er in, de juiste code voor de Youtube-player genereert.

<%flashvideo(http://www.youtube.com/v/Pf6g8kqDiXM|212|175)%>
Test: resize naar 50% van Youtube-afmetingen. Dat werkt, maar ook de player wordt verkleind.


<%flashvideo(http://video.google.com/googleplayer.swf?videoUrl=[..]9785159|400|326)%>

[update 13-05-2006 uur] Dat werkt nu naar wens ook voor Google-video. Ik kan de vreselijk lange url die Google zelf aangeeft voor de ‘embedded-code’ nu gewoon in de plugin plakken.

<%flashvideo(http://www.dailymotion.com/blog/video/1230[..]mw|320|256|embed)%>

[update 16:55 uur] en ook voor Dailymotion kun je nu kiezen voor de Dailymotion-player. Let op! De Dailymotion-URL die je moet gebruiken is hier anders dan bij het voorbeeld hierboven. De plugin controleert daar overigens op, dus bij een Dailymotion-URL is het toevoegen van ‘embed’ niet eens nodig.
<%flashvideo(http://www.dailymotion.com/blog/video/1230[..]mw|320|256)%>
geeft hetzelfde resultaat.

[update 13-05-2006] Het blijkt dat ook de Dailymotion-links naar de FLV-bestanden ‘tijdelijk’ zijn, met andere woorden: na een tijdje werken ze niet meer en dus ik ook voor Dailymotion de enige blijvende oplossing het gebruik van de embedded Dailymotion-player of het zelf downloaden en hosten van de FLV-bestanden.

[update 13-05-2006] De ‘eigen’ player ziet er nu anders uit en reageert ook anders. Zie dit bericht voor de toelichting.

0 0 stem
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Tom
Tom
14 jaren geleden

Je kunt eenvoudig wat HTML toevoegen aan een bericht om een Youtube filmpjes te laten zien.

In wordpress is daar overigens wel een plugin voor nodig omdat de editor HTML deels eruit filtert.

Dit alles leerde ik afgelopen maandag toen ik probeerde thuis te werken:
http://weblog.tomkooij.nl/2006/05/01/

Pierre
14 jaren geleden

Klopt, Nucleus filtert ook en daarom kan ik niet zomaar die HTML toevoegen. En het mooie van deze oplossing (verwijzen naar de FLV) is dat je een nette uniforme player hebt en niet al die eigen players.

Het moet niet te moeilijk zijn om de plugin aan te passen zodat ik tóch dezelfde syntax kan gebruiken voor Youtube, maar dat de plugin dan de juiste embedded code voor Youtube maakt, dus met hun player in plaats van de ‘mijne’. Is een kwestie van wat beter laten kijken naar wat de URL is die ik door geef en als die naar een Youtube-video verwijst, een andere code teruggeven.

Pierre
14 jaren geleden

Voor de duidelijkheid: toen Tom zijn reactie plaatste (en ik daar op reageerde) kon de plugin nog geen player voor Youtube genereren, dat is inmiddels aangepast.