Menu
Categorieën
Iedereen aan het podcasten met OSS
13 december 2006 Edupodcast
Laat je horen met een podcast!
Treed in de voetsporen van Jan Marijnissen, Giel Beelen en Wim de Bie en maak uw eigen podcast. Podcasts maken is in principe heel eenvoudig. In het Startpakket OSS Podcasten kunt u lezen wat podcasts nu eigenlijk precies zijn en hoe deze gebruikt kunnen worden in het onderwijs. In slechts 10 stappen is uw eigen podcast een feit. Het startpakket podcasten is voor iedereen gratis te downloaden op de website www.ossinhetonderwijs.nl. “

Met zo’n aanhef in een mailtje raak je mij eigenlijk al meteen kwijt. Want ik wil niet in de voetsporen van Jan, Giel of Wim treden. Toch maar even doorgeklikt naar de site en de pagina over podcasting.
Het startpakket bestaat uit Audacity, een PDF met inleiding en stappenkaarten en een tiental screencasts. De PDF is vrijgegeven onder een Creative Commons Licentie die aanpassen toestaat mits je het resultaat weer onder dezelfde voorwaarden deelt.
De video’s bevatten die verwijzing niet, ik zal even mailen om te kijken of dat onder dezelfde voorwaarde gebeurt.
Ik ben natuurlijk niet de doelgroep, maar het document en de filmpjes zien er helder uit. Als ze nu ook nog hun lijstje met podcast-voorbeelden wat uitbreiden met meer Nederlandse voorbeelden. Dan geloof ik tenminste dat ze er bij OSS in het Onderwijs zelf ook naar luisteren. ;-)

Deel dit bericht:
"1" Comment
  1. Pierre: Ook de video’s vallen onder dezelfde licentie. Voor de enthousiaste herverwerkers hebben we ook de pdf bestanden (op aanvraag) ook in opendoucument formaat beschikbaar.

    Met vriendelijke groeten,
    Jeroen Meij

    OSS in het Onderwijs

Reacties zijn niet toegestaan
*