Menu
Categorieën
Aaaargh
19 april 2005 Tools

Ik heb al de hele dag problemen met Firefox. Ik weet niet zeker of het pas kwam na de upgrade naar versie 1.0.3 maar het is zwaar knudde.
Het verschijnsel is dat Firefox wel opstart maar dat het scherm leeg blijft. Rechtermuisknop werkt wel, menu’s niet.
Ik heb het geheel al gedeïnstalleerd, inclusief plugins, reboot voordat ik opnieuw installeerde etc. maar dat heeft niet geholpen.
Resultaat is dat ik maar de helft van een extra lange CSI Miami aflevering meekrijg en van ellende maar een bericht in Internet Explorer zit te schrijven. :-(

"8" Comments
 1. Het lijkt er op dat een van de extensies niet lekker samenspeelde met versie 1.0.3 want pas toen ik alle extensie verwijderd had werkte alles weer.

 2. Evert van Malkenhorst

  Dag Pierre,

  Ik sta op het punt te upgradem met de FF.
  Welke extensies heb je of heb je een vermoeden welke dit veroorzaakte?
  Werkt alles naar behoren nu?

  Bedankt voor je post.
  Het kan anderen een hoop gedoe schelen soms.

  Groet,
  Evert

 3. Hoi Evert,

  Sorry, had natuurlijk een lijstje moeten maken van extensies en versies die ik eerst had. (maar ik had het eigenlijk even helemaal gehad met Firefox)
  Deze heb ik nu opnieuw toegevoegd en werken zonder problemen:
  * Web Developer 0.9.3
  * User Agent Switcher 0.6.5
  * Download Manager Tweak 0.6.3
  * ieview 0.86
  * Drag To Tab 0.12
  * Google Pagerank Status 0.9.3
  Firefox versie is echter nu weer terug naar 1.0.2 (ik wilde eigenlijk herupdaten even uitstellen)

 4. Ik heb op een mozilla/firefox-forum een post gedaan dat ik bang ben dat Firefox aanhangers verliest omdat niet iedereen door zal hebben dat plug-ins de oorzaak van een probleem-na-upgrading kunnen zijn. Nu maar hopen dat de goede ontwikkelaar het ziet en men het oppikt en er wat mee doet…

  Raoul.

 5. Nou hoop ik, dat die ontwikkelaar beschikbaar is. In dit artikel is te lezen, dat er een tekort is aan open-source ontwikkelaars
  http://www.webwereld.nl/nieuws/21297….

  Viktor

 6. Heb eerder hetzelfde gehad, zijn inderdaad extensions die deze ellende veroorzaken. Herstellen is echter makkelijker dan je denkt, want Firefox kent een Safe Mode waarin alle extensions standaard uitgeschakeld worden.

  Het commando is "firefox.exe -safe-mode", maar het zit ook als ikoontje in je Start Menu.

 7. @Gerard: Dat is goed om te weten, want op het moment dat firefox problemen gaf dan kon ik ook niet bij de menu’s komen en dus ook niet extensies de-installeren.

  @Raoul: ik vrees dat een programmeur helaas weinig heeft aan een verhaal zoals het mijne hierboven, te weinig informatie om écht iets mee te kunnen.

  Overigens ben ik weer terug op versie 1.0.3 en alles werkt gelukkig weer als voorheen. Zou toch niet graag terug naar IE hebben moeten gaan….

 8. Ik probeer het toch Pierre, zie http://forums.mozillazine.org/viewtop:-).

  Raoul.

Reacties zijn niet toegestaan
*