Foto’s en video van Innovatium 2005

Ook de DU heeft nu foto’s en video’s van Innovatium 2005 online staan op de Innovatium website.
Bij de laatste foto in het rijtje lijkt de fotograaf overigens wel geïnspireerd te zijn door de foto’s van Hans Reitzema. ;-) Het eerste filmpje is helaas wat betreft kwaliteit wat teleurstellend. Het filmpje ziet zelfs in ‘normaal’ formaat er tamelijk vlekkerig uit (terwijl de inhoud leuk is en een aardige sfeerimpressie geeft). Het is een Windows Media Video-bestand op 141kps, dus dat zou op zich wel een verklaring kunnen zijn. Ik hoor graag of jullie betere beeldkwaliteit hebben.

vlekken - Klik voor grotere versie

Het tweede filmpje met de interviews kreeg ik eerst niet aan de praat, ook niet na installatie van QuickTime en herstart van mijn laptop. Verder dan dit kwam ik niet:

geen beeld - Klik voor grotere versie

Balen is natuurlijk dat op de site gezegd wordt: “In dit formaat is metadata toegevoegd aan de interviews. Daardoor is het mogelijk de interviews te doorzoeken op tekst, te navigeren op structuur, en interessante fragmenten te bookmarken.”
Dat klinkt niet alleen leuk, maar als er meer mensen problemen hebben met het bekijken hiervan heeft de metadata het weer gedaan.

[Update 17:28]
Het lag inderdaad (natuurlijk) niet aan de metadata, maar aan een gebruiker die niet goed kiest als hij drie keuze-opties voorgeschoteld krijgt.
Ik weet/wist van de Quicktime-player dat daar altijd een heleboel zooi meegeÃ�¯nstalleerd wordt (icoontjes overal: desktop, snel opstartbalk, systeembalk) en wilde dus zo weinig mogelijk installeren. Ik heb daarom de onderste optie “aangepast” installeren gekozen en alleen de opties die daar stonden meegeÃ�¯nstalleerd. Dat is in dit geval niet goed. Je moet kiezen voor de reeds aangevinkte optie “aanbevolen”. Als je dat doet, dan krijg je netjes onderstaand scherm en kun je de interviews bekijken.

achterwerk in de kast - Klik voor grotere versie

Ik zal me niet beperken tot online klagen en even een mailtje sturen naar de organisatie met de vriendelijke vraag of beide filmpjes in een ander formaat en betere kwaliteit beschikbaar kunnen komen. Ik weet namelijk dat Sybilla ook ge�¯nterviewd is en wil natuurlijk wel even horen wat zij over webloggen te vertellen had.
Helaas, zoals Gerard al gezien had, geen interview van Sybilla. Dit zijn de “achterwerk in de kast”-interviews, heel grappig om te bekijken overigens.

Ted, bedankt voor de snelle reacties!

0 0 stem
Bericht waardering
7 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Gerard
15 jaren geleden

Dan moet ik je nog eens teleurstellen, want het verhaal van Sybilla is ook niet opgenomen op het tweede filmpje. En wat die metadata betreft, ook dat lijkt leuker dan dat het is

Ted van der Togt
Ted van der Togt
15 jaren geleden

Nu de metadata heeft het zeker niet gedaan. Bij het testen merkten we wel dat bandbreedte en andere connectiviteitsissues soms onverklaarbaar roet in het eten gooien.
Zou u in de Quicktime Player (onder File> OpenURL in New windows) rechtstreeks de URL: http://www.crosscontent.nl/digiuni.mov willen proberen te openen? Graag verneem ik uw commentaar en eventuele problemen zodat we die kunnen verhelpen. Vriendelijke groet

Pierre
15 jaren geleden

Hoi Ted,
Bedankt voor de snelle reactie. Ik heb de URL in de Quicktime player geopend en kreeg exact hetzelfde venster als ik hierboven liet zien.
De Quicktime player is versie 6.5.2 op Windows XP professional. Ik zit hier achter een ADSL-verbinding van 3Mbps download dus dat zou voldoende moeten zijn. Wel is het zo dat ik bij de installatie van de player een heleboel optionele zaken had kunnen kiezen om te installeren. Zijn er speciale onderdelen/plugins die ik zeker moet hebben?

Ted van der Togt
Ted van der Togt
15 jaren geleden

Hoi Pierre,
je hoeft geen speciale onderdelen/plugins te downloaden. Ik heb de load van de machine gecheckt en daar kan het ook niet aan liggen.
Even een idee: als je in Quicktime player in het menu preferences>Quicktime preferences onder "connection’ kijkt wat heb je daar dan staan. Als je een hele langzame verbinindg hebt ingevuld kan het mogelijk daar nog in zitten.

Pierre
15 jaren geleden

Ik hier (thuis) een tweede pc met XP professional en Quicktime 6.5.2 (een
oud bakkie overigens, langzamer dan de laptop waar het niet op lukt) waar de
film wél op afspeelt.
Daarmee sluit ik netwerkproblemen/ router/ firewall etc. uit en lijkt het me eerder te zitten in de setup/ installatie van de speler.
De instellingen die ik bij "plugin-instellingen" heb staan is in beide gevallen hetzelfde.

Pierre
15 jaren geleden

Zie hierboven voor de uitleg over wat ik fout gedaan had.

Frank Kresin
Frank Kresin
15 jaren geleden

De dagimpressie is nu ook te bekijken in 128kbit streaming variant:

http://video.utwente.nl/DU/innovatium