Nog even wachten: Horizon Forbidden West

Nee, dit een geen bericht om te vertellen dat de langverwachte release van de opvolger van Horizon Forbidden Dawn, genaamd Horizon Forbidden West, weer uitgesteld is. In tegendeel. Hij is deze week uitgekomen en je ziet de game niet allen op tv in de reclames van een bekende elektronicaketen voorbij komen, ook online werd er de nodige aandacht aan besteed.
Zo heeft Nieuwsuur er een item over gemaakt dat echt wel iets meer werk was dan een clipje naar aanleiding van een persbericht. En bij Bright gingen ze achter de schermen bij de gameontwikkelaar in Amsterdam:

Aangezien ik aan de vorige versie, op de Playstation 4, meer dan 100 uur kwijt was zou je denken dat ik de bestelling voor deze nieuwe game al lang en breed gedaan had.
Tja, daar zit hem dan toch één klein maar belangrijk probleempje: deze wil ik natuurlijk wel op de Playstation 5 spelen. En die is op het moment, de laatste tijd en ook de komende tijd gewoon nog nergens te krijgen.
De online winkels die af en toe voorraad krijgen hebben zo te zien de nodige stress van wanhopige gamers. Deze site heeft info over wanneer bedrijven voor het laatst voorraad hadden. Maar deze neemt geen reserveringen meer aan en maakt duidelijk dat vragen ernaar geen nut heeft. Bol.com heeft een hele PDF met uitleg over het proces online gezet.

Nou ja, dan maar even wachten. Bij de vorige game was hij ook al meer dan een jaar uit voordat ik hem speelde.

Voor nu dan maar even genieten van alle beschikbare “behind the scenes” filmpjes die heel mooi laten zien hoe complex de ontwikkeling van zo’n game is. Ook voor niet-technoten heel zinvol om te bekijken!