SanDisk 256GB microSD Extreme Pro geheugenkaart U3 A2 170MB/s

256GB op de punt van mijn wijsvinger

Mijn Samsung Galaxy S9 heeft 64GB intern geheugen en de mogelijkheid om via een microSD kaartje de interne opslag uit te breiden. Door de jaren heen heeft zich op het toestel een aardige hoeveelheid foto’s en filmpjes verzameld. Want tja, al doen we tegenwoordig “alles in de cloud” er zijn genoeg moment (bv als ik op vakantie ben) waarop ik lekker offline wil zijn en sowieso is het steeds moeten downloaden van foto’s niet heel handig.

SanDisk 256GB microSD Extreme Pro geheugenkaart U3 A2 170MB/s

Daar komt bij dat sommige toepassingen, zoals het heel handige GoPro Quick waarmee je ook onderweg je ruwe video al kunt bijsnijden naar iets wat deelbaar is (en vooral een stuk korter) er op staat dat de video’s naar het interne geheugen van de telefoon. Nou is Android zo slim dat “intern geheugen” ook gedwongen de microSD-kaart kan zijn.

Het was echter wachten op het moment dat het microSD-kaartje van 64GB dat er de afgelopen 2 jaar ingezeten had aan de grenzen van zijn ruimte zou komen. Dus is hij vervangen door eentje van 256GB, om precies te zijn een SanDisk 256GB microSD Extreme Pro geheugenkaart U3 A2 170MB/s.
Formaat: net zo groot als de 64GB kaart die er in zat.
Kosten: €51,89 incl. BTW en verzendkosten.

Ik wordt nog steeds een beetje stil als ik dan terugdenk aan de diskettes van vroeger…