Meer controle over gebruik van Camera en Microfoon in Microsoft Teams

In 99% van de overleggen heb ik het niet nodig. De standaardinstelling bij Microsoft Teams bij de HAN is zo dat iedereen als presentator aan de vergadering deelneemt, zijn/haar scherm kan delen en camera/audio kan gebruiken. Heel af en toe is het handig als je die standaardinstelling kunt aanpassen. Bijvoorbeeld toen we 140 deelnemers in een online Meetup hadden en die toch in de “gewone” vergaderruimte lieten plaatsvinden. Als je dan de video wilt beperken tot één of twee sprekers (voor het plenaire deel) dan gaat dat moeizaam. Je kunt het de deelnemers vragen maar vaak heb je dan nog wel een paar late binnenkomers. Daarvan wordt de audio dan weliswaar standaard uitgeschakeld maar de video niet.

Dat kan inmiddels wel, maar je moet even weten hoe je met de rollen van de deelnemers omgaat omdat je anders niet eens ziet dat de mogelijkheid er is. In het filmpje hierboven laat ik zien hoe het werkt.