NVIDIA Broadcast versie 1.2.0.49

Omdat ik op mijn thuiswerkplek over een MSI GeForce RTX 2060 SUPER GAMING X grafische kaart beschik (met een GPU van NVIDIA) kan ik ook gebruik maken van NVIDIA BROADCAST, een gratis app van NVIDIA waarmee ze die grafische kaart ook inzetten als je niet aan het gamen bent. De app heeft 3 opties die zeker ook bij videovergaderen (Zoom, Teams etc) handig zijn: filteren van je microfoon (het geluid dat je verstuurt), filteren van je speakers (het geluid dat je ontvangt) en het toepassen van effecten op je webcam. En die laatste gebruik ik altijd. Teams heeft namelijk weliswaar al een tijdje de optie om je achtergrond te vervagen, maar die werkt heel “heftig”. D.w.z. dat het dan meteen een melkwitte achtergrond is waarbij deelnemers van tijd tot tijd deels uit beeld verdwijnen omdat Teams het op hun laptop/desktop niet helemaal goed herkend.

Niet alleen is mijn desktop stevig, het algoritme dat NVIDIA gebruikt (en waarvoor mijn CPU niet harder hoeft te werken) is veel beter.

Een nadeel van de versie tot nu toe was dat je maar één effect tegelijkertijd kon toepassen. En dat was jammer, want er waren twee effecten die samen beter waren dan alleen: achtergrondwaas (die ik altijd aan had staan) en “automatisch frames vastleggen” (gecombineerd met de zoom-optie). Die laatste zorgt ervoor dat je én je webcam kunt laten zoomen (dat wil mijn Logitech C920 PRO op Windows 10 niet meer zondermeer) én het zorgt ervoor dat je automatisch zo veel mogelijk in beeld blijft (en in het midden van het beeld.

Je kunt het beste even bovenstaande video bekijken om de combinatie van het effect te begrijpen.

Wereldschokkend? Nee, zeker niet. Handig? Absoluut. En als het een gratis feature is die ik in alle verschillende omgevingen kan gebruiken, dan hoor je mij natuurlijk niet klagen.

(p.s. ik zie dat ik best serieus kijk in de screenshot, valt best mee. 🙂 )