De geschiedenis van Prusa Research van 0 tot 100.000 (en er voorbij)

Als er ooit nog weer een 3D printer hier het huis binnen komt, dan is het er eentje van Prusa Research. Maar nog niet vandaag, ook niet door de korting die ze (nog t/m vandaag) aanbieden op de verzendkosten van een Original Prusa i3 MK3S kit. Het aantal projecten dat nog niet af is, zorgt er voor dat dat nog even moet wachten (van mezelf).
Maar het is een prachtig ding, voor minder dan 1.000 euro, voorzien van veel geavanceerde snufjes: automatische bed-leveling, detectie van breuk in filament (en de mogelijkheid om daarvan te herstellen), een optionele set waarmee je tot 5 verschillende soorten filament tegelijkertijd kunt aansluiten, ondersteuning voor octoprint zodat je je printer op afstand in de gaten kunt houden, eenvoudige software, duidelijke bouwhandleidingen. Kortom, tamelijk uniek.

Het bedrijf, dat heel klein gestart is, is inmiddels flink gegroeid. Het filmpje hierboven laat in 27 minuten zien hoe dat zo gegaan is. Leuk om te volgen. Ik hoop dat ze het als bedrijf nog lang vol mogen houden. Andere 3D printerbedrijven hebben het niet gemakkelijk, of kregen het moeilijk na een overname, niets is zeker in deze industrie.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

De geschiedenis van Prusa Research van 0 tot 100.000 (en er voorbij) https://t.co/8uk7xgis08

raffiek torreman
4 jaren geleden

Hai
De MK3S van pursa zit inderdaad vol met handige snufjes. Maar hoe zit het met de Anet A6? Dat is ook een Pursa i3 model, en die staat nu voor nog geen 150 euro op <a href="https://www.123-3d.nl/3D-printers/Anet-A6-prusa-i3-p12867.html&quot; title="123-3d.nl" Ik vind dat een aardig prijsverschil. voor een print bed autolevel functie en een super hete nozzle.