Andreas Spies over mijn goedkope Chines LoRaWAN nodes

De kans is groot dat je bovenstaande video al gezien hebt, maar ik wilde hem hoe dan ook hier nog even opnemen. Andreas Spies heeft een uitgebreide test uitgevoerd van de ESP32 bordjes voor LoRaWAN waar ik ook eerder mee aan de slag was. De conclusie is hard maar duidelijk: de bijgeleverde antennes zijn knudde. Op zich geen gigantisch probleem, die kan ik vervangen, maar het maakt wel duidelijk (samen ook met de discussies op het TTN forum over antennes) dat antennes uit China niet echt verstandige aankopen zijn.
Voor het overige moet ik bekennen dat ik een deel van zijn uitleg niet kan volgen, met name daar waar hij de prestaties van de verschillende LoRa componenten gaat vergelijken. Ik heb dus nog wat te leren.
Niet iedereen geeft de video een duimpje omhoog, ik kan niet helemaal achterhalen waarom niet. Er is één kijker die inhoudelijke bezwaren heeft als het gaat om de manier van testen. Die discussie moet ik even aan me voorbij laten gaan.
Er is inmiddels een versie 2 beschikbaar van de nodes, ook die heeft Andreas in bestelling om te testen. Wordt dus vervolgd.

5 1 stem
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Andreas Spies over mijn goedkope Chines LoRaWAN nodes https://t.co/7BF0eXgswI