512GB op een enkele microSD kaart!

Ik weet dat deze blogpost op termijn bij van die “opoe verteld uit de tijd dat” verhalen gaat horen. Maar jeetje, 512 Gigabyte op 1 enkele microSD kaart! Het kaartje is  15×11×1 millimeter weegt een halve gram en ik ga niet eens op zoek naar een antwoord op de vraag of er ergens al een prijs bekend is. De beschikbare info staat hier. Op naar de 1TB??

De Raspberry Pi gebruikt ook microSD en mijn grootste uitdaging bij de kaartje is altijd dat je zo vreselijk gemakkelijk kwijt raakt. Ze zijn zó klein. Dan waren die 5¼ inch floppies van vroeger toch wel handig. Ook al was daar maar voor een fractie van dit microSD kaartje (360 kB voor mijn Double-Sided, Double-Density exemplaren)…..dat zijn 1,4 miljoen floppies op 1 kaartje van 15×11×1 millimeter! 🙂

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

512GB op een enkele microSD kaart! https://t.co/8msrnLLo5p