Uitgever F&L Publishing uit Nijmegen failliet

Bij de Gelderlander valt vandaag te lezen dat uitgever F&L Publishing uit Nijmegen failliet is. Ja, ik zie dat bericht daar toevallig omdat ik sinds ik in Nijmegen werk ook de Gelderlander volg (online, digitaal, niet op papier). Ik schrijf er echter niet alleen over omdat het bedrijf in Nijmegen gevestigd vind, maar omdat ik het toch wel jammer vind dat het gebeurt. Sowieso, als er 80 mensen op straat komen te staan is dat nooit fijn. Maar F&L is ook uitgever van een aantal computerbladen. Nee, de iCreate las ik nooit, maar c’t magazine wel (af en toe, losse verkoop).

Ik zie op de site dat het blad inmiddels 20 jaar bestaat. De aanbieding van 10 exemplaren voor €20,- is inmiddels (logisch) niet meer in de lucht (ook de webshop van F&L is uitgezet). Ik moet bekennen dat ik er waarschijnlijk ook nu geen gebruik van gemaakt zou hebben omdat de op internet beschikbare informatie voor mij in alle gevallen actueler, completer en eenvoudiger te vinden is.

Deze blogpost is dus ook een beetje nostalgie op de dinsdagochtend. Ik ben nog even gaan kijken online en vond de Reshiftstore. Ik zie dat Computer!Totaal nog gewoon beschikbaar is, net als hét computervakblad dat je “vroeger” niet mocht missen: PCM. Op Wikipedia lees ik dat het blad op het hoogtepunt een oplage had van 400.000 exemplaren. Dat zijn er nu, zo lees ik, nog ruim 50.000 exemplaren.

Het is niet anders. Zelfs bij Hardware.info ben ik absoluut fan van hun “TV” uitzendingen, maar heb ik nog nooit een exemplaar op papier gekocht.

Ik vrees dat het gewoon een onomkeerbare ontwikkeling is. Voor de bladen en de betrokkenen hoop ik dan ook van harte dat ze een overnamekandidaat vinden. Maar als investering lijkt het me een hele ingewikkelde.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Uitgever F&L Publishing uit Nijmegen failliet https://t.co/3PVHfA2MgA

Jan de Graaf
Jan de Graaf
6 jaren geleden

Ik wil juist wel de papieren versie hebben, vrijwel altijd los gekocht. Op 22 november zelfs de aanbieding van 10 ex. voor € 20,- besteld en betaald.
Tot op vandaag niets meer vernomen en vanmorgen gebeld met abonnementenland.
Daar wist men te melden, dat het faillisement was uitgesproken. Kan naar mijn geld fluiten dus.
Dat de aanbieding gewoon op de website stond terwijl men al in faillisementprocedure zat is dus gewoon oplichting. Lang leve het “eerlijke” bedrijfsleven.