SURFfoundation.nl Of: hoe lang wil je oude domeinnamen houden?

surffoundationOoit was “SURFfoundation” een afzonderlijk onderdeel van SURF. Dat is al weer een tijdje geleden, zie ook mijn bericht uit 2007 over de veranderingen van de organisatie. Bij dat onderdeel hoorde een URL: http://www.surffoundation.nl/

Nu zou je denken: wie weet dat nog? of wie interesseert dat nog?

Nou, dat valt inderdaad wel mee. Volgens Feedly zijn er nog 5 mensen (waaronder ik) die op dit moment een abonnement hebben op de RSS-feed van dat domein. Nou ja, 4, want na vandaag gooi ik hem er ook uit. Het domein is namelijk niet meer verlengd door SURF (op zich na die tijd logisch) en opgekocht door een ander Nederlands bedrijf dat er nu ict gerelateerde “berichten” op plaatst. Die vanochtend opeens in mijn nieuwsfeed voorbij kwamen. Vreemd overigens want de berichten gaan terug tot ergens in 2015 en afgaande op de info bij de SIDN is de domeinnaam ook al in mei 2015 geregistreerd.

Zoals gezegd, best logisch, maar ik vrees alleen dat ze bij SURF niet zo heel blij zullen zijn met de tekst die het bedrijf bij de “Over Ons” pagina heeft staan. Dat lijkt me een knippen en plakken actie vanuit de oude website. Idem voor wat betreft de “Doelstelling” pagina.

Blijft toch weer de vraag: hoe lang moet je nou zo’n domeinnaam in de kast laten liggen (en er voor betalen) om te voorkomen dat anderen er misbruik van gaan maken?

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Raoul
Raoul
7 jaren geleden

Dank. Die ‘over ons’ enzo lijken me niet te kunnen. Heb onze legal geinformeerd.