Mooi: H5P interactieve content

2016-11-06_19-38-31Via André Manssen kwam ik bij dit bericht van van Antoine van Dinter over “H5P“, een project dat tot doel heeft om een set tools te ontwikkelen waarmee je online, interactieve, content kunt ontwikkelen.
Het project is nog volop in ontwikkeling, maar het aantal contenttypes dat nu al ondersteund worden is indrukwekkend. Daarnaast is het in te bedden in WordPress, Drupal, Moodle, Canvas.

contentypesEr is een pagina met voorbeelden beschikbaar waarbij ik zelf de interactieve video heel cool vind, niet omdat die zo nieuw is, maar omdat je anders altijd afhankelijk was van externe dienstverleners en je nu het geheel op je eigen server kunt draaien. En voor wie wil, is xAPI ondersteuning aanwezig!
Maar ook de andere content types hebben zo hun plek als je interactief lesmateriaal wilt ontwikkelen.

Kortom, mooie omgeving, mooie tip. Thank André en Antoine!