Eerste demo van Android Apps op Chromebook

Op Liliputing.com staat een uitgebreide beschrijving met foto’s en bovenstaande video van hun eerste ervaringen met de Asus Chromebook Flip. Daar kun je namelijk nu ook Android applicaties op installeren.

Zoals je in bovenstaande video kunt zien en horen werkt het al heel aardig ook al zijn er nog wat bugs die ongetwijfeld opgelost gaan worden. De versie heeft immers niet voor niets “dev channel” erachter staan.

Conclusie wat mij betreft: de toegang tot de App-store maakt van de Chromebook een heel ander apparaat dan het eerst was. De apps zorgen ervoor dat je veel en veel meer offline kunt werken, maar doen je ook meteen verlangen naar meer opslagruimte. En hoewel de Chromebook Flip in de VS een vanaf-prijs van $229,- heeft, kost hij in Europa, via Amazon.de een slordige € 462 en dan ben je het prijsvoordeel van een Chromebook natuurlijk toch wel weer kwijt. Toegegeven de Flip heeft een touchscreen en het flip-mechanisme, maar het is geen € 200 apparaat meer. Die hoge prijs ligt dus zeker niet alleen aan de App-store, maar de wens voor meer opslag, waarschijnlijk ook wel meer rekencapaciteit voor de wat zwaardere applicaties of zodat je er twee naast elkaar kunt draaien, meer geheugen, meer …. zorgen er wat mij betreft voor dat dit er ook voor kan zorgen dat de Chromebook zijn oorspronkelijke plek (goedkoop, eenvoudig te beheren, alles in de cloud) gaat verlaten. En of dat een onverdeeld succes gaat blijken te zijn?