Quicknote: WizeFloor

20160121_143236Wizefloor is een interactieve “vloer” uit Denemarken. Eigenlijk is het geen vloer, want het “geheim” hangt namelijk aan het plafond, daar hangt een beamer en een camera die in 3D weet vast te stellen welke objecten onder hem zich minder dan 10 cm boven de grond bevinden. Het bedrijf heeft een groot aantal spellen ontwikkeld waar docenten e(of leerlingen) dan weer content in kunnen aanpassen of aan toevoegen. Die uitbreidingen kunnen dan weer uitgewisseld worden met anderen.
Het officiële filmpje:

Mijn korte clip van tijdens Bett 2016:

Uitleg over de Web App:

De WizeFloor is niet goedkoop, ongeveer tienduizend euro. En ook hier geldt de vraag natuurlijk of leerlingen ook daadwerkelijk beter gaan rekenen, of de stof beter begrijpen als ze zulke spellen op deze manier spelen.