Pi Zero: goedkoper dan een Happy Meal

OK, om meteen maar met de titel te beginnen: het klopt inderdaad dat een Happy Meal (€ 3,95) goedkoper is dan een Pi Zero. Ik vond het als afweging van Nate aan het einde van bovenstaande video wel een grappige. En inderdaad, Nate geeft het ook aan, waar iedereen het over de $5 Raspberry Pi heeft, is dat natuurlijk niet zo. Je hebt voor normaal gebruik of voor gebruik aan een TV (net als bij de andere Raspberry Pi modellen) een micro-usb voeding nodig, een hdmi-kabel (in dit geval een micro-hdmi naar hdmi) en omdat de Pi Zero geen gewone usb aansluitingen heeft, heb je ook nog een micro-usb naar usb kabel nodig.
Wil je iets aansluiten op de gpio-poorten, dan heb je nog een paar headers nodig.

Maar goed, voor 8 GBP (ja, exclusief verzendkosten) of omgerekend zo’n 12 euro heb je een kit met de

  • Raspberry Pi Zero
  • mini-HDMI naar HDMI adapter
  • micro-B USB naar USB A female kabel
  • 2×20 0.1″ male GPIO header
  • Pin-out cheat sheet
Raspberry Pi Foundation. CC BY-SA 4.0
Raspberry Pi Foundation. CC BY-SA 4.0

En dan heb je een apparaat waar je linux op kunt draaien, dat klein genoeg is om in een handschoen of andere wearable te verwerken. Maar toch krachtig genoeg om kodi.tv op te draaien.

Helaas is het ook bij deze versie van de Raspberry Pi zo dat de stichting erg voorzichtig ingekocht heeft voor de eerste lichting. En dus was ook de Pi Zero vandaag in no time uitverkocht. In het Verenigd Koninkrijk had ik nog snel even naar de winkel kunnen rennen voor een exemplaar van de MagPi want daar krijg je hem bij de meest recente editie gratis bij. Nou ja, dan nog maar even een maandje wachten of zo. Ervaring leert dat dan de voorraden wel weer aangevuld zijn. En echt *nodig* hebben doe ik hem natuurlijk ook niet. 🙂

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem Karssenberg
5 jaren geleden

Ik heb gisteren maar liefst drie mensen aan het werk gezet in Londen om zoveel mogelijk winkels bij langs te lopen, maar overal waar ze kwamen was het tijdschrift helaas al uitverkocht.
Ook ik zal dus nog even moeten wachten…