WiFi in de trein wordt trage 4G

T-Mobile 4GIk weet het, het is een gegeven paard in de bek kijken als je niet tevreden bent met de gratis WiFi die de NS in de trein beschikbaar stelt. Maar toch vind ik het bericht dat de WiFi in de treinen de komende tijd weliswaar gebruik gaat maken van 4G van T-Mobile, maar juist begrenst wordt tot 150 kbps toch enigszins teleurstellend.

Het is in ieder geval niet echt geschikt om serieus te werken in de trein. Maar goed, dan maar positief bekijken: ook T-Mobile heeft over een tijdje landelijke dekking voor 4G en hoewel ook 4G niet overal even snel is, is het wel genoeg om fatsoenlijk bestanden te downloaden.

En op T-Mobile mopperen moet ik sowieso een beetje voorzichtig mee zijn. Ze hebben namelijk (en nee daar had ik niets mee van doen!) om de een of andere reden precies het stukje van mijn dorpje waar ook mijn huis staat voorzien van 4G. Hierboven zie je de huidige dekkingskaart. Ik kan bevestigen (dat zie je ook op de screenshot) dat ik hier binnenhuis inderdaad een 4G signaal weet op te pikken.

Maar dat 4G niet overal even snel is, bleek toen ik een snelheidstest deed. Vanochtend wist mijn iPad Mini 2 een gemiddelde download van 21,2 Mbps en een upload van 3,82 Mbps. Niet slecht (een download die 100x zo snel is als de WiFi in de trein), maar in Eindhoven op Strijp S haalde ik (ook bij T-Mobile) een download van 35,73 Mbps en een upload van 41,39 Mbps. Kijk, dat is hoeveelheden waarmee die 6 GB per maand die ik bij T-Mobile mag gebruiken ook nuttig ingezet kunnen worden.

Overigens, niet hiervoor, soms moet je gewoon even wachten als je kwaliteit wil hebben.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

WiFi in de trein wordt trage 4G http://t.co/abBB0vNNyL