Nee, ook van een Microsoft Surface Hub ga je niet slimmer vergaderen

https://www.youtube.com/watch?v=FRLDRQePY1o

Reclame moet inspireren, moet je uitdagen, moet je laten denken “ja, dat wil ik ook!”.
Maar waarom schieten bedrijven soms zó ver door? Neem de reclame voor de Microsoft Surface Hub. Het is 2015. Inmiddels hebben we heel wat ervaring met digitale schoolborden in klaslokalen en smartboards in vergaderruimtes. En toch gooit Microsoft er deze reclame tegenaan.

Ik zou wel willen weten waar dit bedrijf is waar ze de hele dag vergaderen door grote lijnen te trekken op kaarten of met z’n tweeën tegelijkertijd cirkeltjes rond steden tekenen die aan het einde van die lijnen liggen. Of waar ze met een pen op een digitaal bord aan de slag gaan en op het einde als magisch een 3D tekening van een stoel geproduceerd hebben.

Waar daar waar ze wél zo werken (voor zover dat bestaat) doen ze dat nu ook als zónder zo’n Surface Hub. En daar waar ze dat nu niet doen, gaat dat ook niet zomaar gebeuren als er zo’n Hub aan de muur hangt. Dan zal er gezocht worden naar de VGA of HDMI aansluiting en is de pen na 1 maand zoek, heeft niemand de driver geïnstalleerd staan om het touch-gedeelte van het scherm te laten werken, is er geen Skype of Lync-account aangemaakt voor het scherm of kan de firewall het niet aan….en wordt het een duur projectiescherm.

0 0 stem
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Nee, ook van een Microsoft Surface Hub ga je niet slimmer vergaderen http://t.co/jQOVp977aE

Karsten
Karsten
6 jaren geleden

Na dit te lezen kan ik me inderdaad goed voorstellen dat er bedrijven zijn die inderdaad een mooi smartboard kopen en er vervolgens geen of verre van optimaal gebruik van maken. Bij ons wordt er van het nieuwe smartboard echter wel veel gebruik gemaakt, bijvoorbeeld voor ontwerpen of videoconferencing . Dit werkt veel makkelijk dan tig keer per dag de projector uitzetten en het scherm omhoog omdat iemand iets visueel wil verduidelijk met een tekening en daarvoor toch echt het oude krijtbord voor nodig had. Kortom; ik begrijp je punt maar ben zelf van mening dat het compleet afhangt van het bedrijf en de situatie of er echt slimmer vergaderd wordt. Daarbij is het wel spijtig van alle hubs en digibords die stof liggen te vangen!