Skype en Lync aan elkaar gekoppeld

Lync - Skype koppelingDe integratie van Lync en Skype begint steeds concretere vormen aan te nemen. Inmiddels kunnen gebruikers elkaar al met beide toepassingen bellen met audio en video. Je hebt er wel de laatste versie van Skype voor nodig (7.0 of nieuwer). Vreemd genoeg werd die nog niet via de ingebouwde update van Skype uitgeleverd (ook niet toen ik daar expliciet naar liet zoeken), maar moest ik de meest recente client ‘handmatig’ downloaden via de Skype website.

Het is daarnaast ook zo dat de Lync 2013 server zo ingericht moet zijn dat gebruikers ‘van buiten’ zichtbaar zijn, iets wat bij mijn werkgever blijkbaar het geval is. Je zou me nu dus ook via P.Gorissen [at] Fontys.nl als Lync gebruiker kunnen toevoegen in Skype als je de juiste versie van Skype hebt. Bijkomend voordeel is dat als je me dan probeert te bereiken, niet alleen mijn Lync client “over gaat”, maar ook mijn mobiele telefoon. Mijn werkgever heeft namelijk het telefoonverkeer met Lync geïntegreerd. Nadeel voor mij is dat nummerherkenning dan (uiteraard?) niet werkt. Mijn telefoon geeft dan bv niet aan wat je Skype-naam is, maar alleen een “0”. Maar goed, je zou er mij mee aan de lijn kunnen krijgen.

Maar, zoals je op de foto kunt zien, werken doet het. Gelukkig ook nog gewoon op Windows 7 (werklaptop) en ook al in combinatie met Lync 2013 op de iPad. Apart vond ik ook dat ik de Skype gebruiker, nadat ik hem toegevoegd had in Lync 2013 ook gewoon in de Lync 2010 client op mijn laptop zag. Ook van daaruit kon ik nu de Skype client op mijn iPad bellen al kon ik daarbij geen videoverbinding maken. Chatberichten tussen Lync 2010 en Skype op de iPad kwamen ook gewoon door.
Deelnemen aan Lync-vergaderingen kun je zo nog niet vanuit Skype, maar ik neem aan dat dat een volgende stap is.

Ik vraag me wel af wat dit voor Yammer gaat betekenen. Die richten zich ook op bedrijven. Lync en Skype bewegen duidelijk naar elkaar toe, wordt Yammer daar dan ook “tussen” geschoven?

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Skype en Lync aan elkaar gekoppeld http://t.co/pGSuyptT4D

trackback
9 jaren geleden

Skype en Lync aan elkaar gekoppeld http://t.co/QUiWSGScwi

Raymond
9 jaren geleden

Nou, dat werkt dus inderdaad prima. Skype bijgewerkt naar versie 7 en ook de Lync 2010 server van mijn werkgever staat open voor die samenwerking. Ik heb een collega met zijn mailadres toegevoegd en kon met hem chatten terwijl hij Lync gebruikt en ik Skype.

Ik wilde er ook een blogje aan besteden maar bedacht me dat collega’s me dan prima thuis kunnen bereiken ineens 😉