Handig: Uitzending Gemist doorzoeken via ondertitels

magnetron-onderwijsVia een tweet kwam ik vanochtend bij de site tolx.nl. En die biedt de mogelijkheid om de archieven van Uitzending Gemist en NPO.nl te doorzoeken op basis van de ondertitels bij de uitzendingen.

Je voert een woord in bijvoorbeeld “onderwijs” en krijgt dan een mooi overzicht met statistieken van uitzendingen waar dat woord voor kwam. Daarbij dan wel beperkt tot uitzendingen die voorzien zijn van ondertitels. Je ziet niet alleen de uitzending, maar ook het (bijna) exacte moment waarop het woord voor kwam en dat kun je dan ook terugkijken, zoals ik bij de afbeelding deed om te horen wie het woord “magnetron-onderwijs” gebruikt had.

De kwaliteit van de zoekresultaten is nog wat moeilijk inschatten. Als ik op “open onderwijs” zoek dan krijg ik wel een mooie verzameling resultaten die inderdaad meestal ook met open onderwijs te maken hebben. Maar hoeveel uitzendingen er dan bijvoorbeeld niet tussen zitten vanwege ontbreken van ondertitels of  hoeveel fragmenten eigenlijk alleen op “online” zoeken in plaats van de combinatie, krijg ik moeilijk achterhaald.

Maar goed, binnen die beperkingen wel een grappige website.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Handig: Uitzending Gemist doorzoeken via ondertitels http://t.co/vKReEQDJQQ

trackback
7 jaren geleden

Mooi dat dit kan! Vaak leuke onderwerpen voor onderwijs via Uitzending Gemist. Handige tool. @HSLeidenNL http://t.co/P7v95iC1Sg