Office 365 krijgt Videoportaal

 Gepubliceerd door om 23:46  Video, Windows
nov 192014
 

Ik weet nog niet helemaal of dit alleen aan bedrijven beschikbaar wordt gesteld of dat dit, als het in de loop van 2015 uitgerold wordt, ook voor ons ‘gewone’ gebruikers beschikbaar komt.
Dan zou het wel eens vervelend kunnen worden voor sites zoals Vimeo die nu reclamevrije videopagina’s tegen betaling aanbieden. Ik denk niet dat YouTube er veel van gaat merken. Immers, zelfs de demovideo van Microsoft over Office 365 Video staat daar.

We zullen zien.

(bron)

Deel dit bericht:

  6 reacties aan “Office 365 krijgt Videoportaal”

 1. Piere,

  Deze komt of is zelfs al beschikbaar voor het onderwijs die O365 gebruiken.

  • Hoi Remco,

   Dat we hem nu nog niet zien leek me logisch gezien de tekst “Initially, we will roll out to Office 365 First Release customers. We then expect to be fully deployed worldwide to all Office 365 customers by early calendar year 2015” in het bericht. En dat zou inderdaad doen vermoeden dat *iedereen* hem krijgt.

   Maar er staan ook zaken als dit in de vragenlijst onder aan de pagina: “Q. Which Office 365 plans are required to get Office 365 Video?
   A. Office 365 Video is included in the Office 365 E1, E2, E3 and E4 subscription plans (and the corresponding A2, A3 and A4 plans for Academic customers). Any user that has not been assigned one of the above licenses will not have use rights to Office 365 Video. Government plans are in planning, but not available at this initial release moment.

   Q. Do customers have to incur additional costs for Azure Media Services consumption?

   A. The integrated Azure Media Services usage does not incur additional cost to customer; videos stored in Office 365 will count against SharePoint Online team sites pooled storage.

   Q. What Office 365 workloads must I have deployed for Office 365 Video to work?

   A. Office 365 Video requires SharePoint Online. Once Office 365 Video has been rolled out to a qualified customer (as specified in the previous FAQ), Office 365 Video will be enabled for all users that have one of the eligible plans and have a SharePoint Online license assigned.

   Q. When will Office 365 Video be available in my Office 365 environment?

   A. Customers who have opted into First Release will begin seeing Office 365 Video appear over the next few days. Deployment beyond First Release, to standard deployment tenants is targeted to complete worldwide by early 2015.”

   Ik heb een paar delen vetgedrukt als toelichting. Ik heb in mijn O365 geen SharePoint Online. Ik weet ook niet of ik een “Office 365 E1, E2, E3 and E4 subscription plans” of de academische variant daarvan heb.

   Dus daarom was ik iets minder zeker van het automatisch beschikbaar krijgen…

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.