Experiment: Twitter Digest #2

Twitterarchief Begin juli gaf ik aan een experiment te starten met Twitter Digest, een WordPress plugin waarmee ik mijn tweets ook hier op het weblog kon laten plaatsen. De reden daarvoor was dat ik mijn weblog als meest centrale archief gebruik van mijn activiteiten. En op deze manier zou ik de links, verwijzingen naar sites/gebeurtenissen/foto’s etc. waar ik naar tweet ook hier kunnen opslaan (en niet alleen op Twitter of mijn complete tweetarchief).

Wilfred Rubens en Willem Karssenberg gaven bij die aankondiging al aan bedenkingen te hebben bij die keuze, en ook ik zelf heb zo mijn afkeer tegen “automatische” zaken. Het heeft dan ook niet lang geduurt (ik denk een dag of twee) voordat ik de automatische postfunctie van Twitter Digest uitgezet heb. Maar zoals je wellicht hebt kunnen zien, gebruik ik de plugin wel nog gewoon.
Twitter Digest kan namelijk ook de berichten als ‘concept’ toevoegen aan WordPress. En dat betekent dat ik een extra mogelijkheid heb om zelf een filter te zijn tussen mijn tweets en een blogpost met die tweets. Ik heb sowieso al de filter aan staan dat directe replies naar mensen niet in de blogpost terecht komen. Maar nu kan ik zelf ook gewoon besluiten of de verzameling tweets van de dag ervoor wel de moeite waard zijn om te plaatsen. Voor de tweets van gisteren vond ik dat niet persé nodig, al was deze natuurlijk ook relevant voor hier:

Daarnaast kan ik er ook eenvoudig voor kiezen om een tweet extra onder de aandacht te brengen door hem echt te embedden in het bericht, zoals ik hier gedaan heb. Kortom, het is eigenlijk alsof er een concept bericht voor me klaar staat op basis van de tweets van de dag ervoor. Ik kan relatief eenvoudig besluiten om er niets mee te doen, niet-relevante tweets te verwijderen of andere tweets extra onder de aandacht te brengen.
En op die manier bevalt me de plugin eigenlijk heel goed.

Zijn er lezers die zich storen aan de (niet dagelijkse) tweet-berichten zoals ze nu voorbij komen?

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Experiment: Twitter Digest #2 http://t.co/eLmhSrKv8q

Raymond Snijders
9 jaren geleden

Ik stoor me er helemaal niet aan, zeker aangezien er overduidelijk een gedachte (en redactie!) achter zit. Zo lang het maar niet klakkeloos alle tweets bundelen is op je blog zeg maar.

Ik ga er zelf binnenkort ook mee beginnen aangezien ik met enige regelmaat over onderwerpen twitter die ik (expres) niet uitwerk op mijn blog. Het lijkt me dan wel een mooi idee om eens in de week dat soort tweets te verzamelen in een weekoverzicht en daar bij de tweets nog een korte toelichting met (verwijzingen naar) meer informatie te zetten. Dat zal voorlopig wel even helemaal handmatig moeten want ik twitter te veel om dat met een plugin al voor te selecteren vrees ik. Benieuwd hoe me dat gaat bevallen.

Willem Karssenberg
9 jaren geleden

Was geen bedenking mijnerzijds hoor. Ik schetste gewoon wat ik voor mezelf als alternatief bedacht heb.
En ook ik stoor me niet aan de berichten die voorbijkomen.
Ik vind het juist mooi dat mensen verschillende oplossingen gebruiken.
Stel je voor dat al onze blogs op elkaar leken!