Experiment: Twitter Digest

Twitter Digest Wie mij een beetje volgt online weet dat ik een gruwelijke hekel heb aan gekoppelde netwerken. Dan heb ik het over automatische verbindingen tussen bijvoorbeeld een weblog, twitter, facebook en soortgelijke netwerken die er voor zorgen dat een blogpost automatisch een tweet tot gevolg heeft en waarbij die tweet dan ook weer automatisch of Facebook terecht komt. Als ik dan de RSS feed van dat blog volg, loop ik de kans dat ik hetzelfde bericht 3x voorbij zie komen. De meeste berichten zijn daar niet interessant genoeg voor.

Natuurlijk, ook ik plaats regelmatig tweets met verwijzingen naar blogsposts, of vink bij Scoop.it! aan dat een scoop ook een tweet mag worden. Maar dat zijn bewuste acties. Niet elke bericht gaat automatisch diezelfde route (en voor wie mijn berichten wél allemaal via Twitter wil volgen is er een apart account om te volgen!)
Dus…het zal je niet verbazen dat ik zelf redelijk sceptisch ben over het experiment dat sinds vandaag hier loopt: Twitter Digest.

Wat doet het?
Twitter Digest is een plugin die één keer per dag (om 1 uur ’s nachts) een bericht plaatst met daarin de laatste 20 tweets van de dag ervoor.

Waarom?
Omdat ik mijn weblog eigenlijk als meest centrale archief gebruik van mijn activiteiten. En ik tweet toch heel wat links, verwijzingen naar sites/gebeurtenissen/foto’s etc.
Op deze manier worden die ook hier opgeslagen (en niet alleen op Twitter of mijn complete tweetarchief).

Ik heb de filter voor het eruit filteren van replies aan gezet in de hoop dat ik “gesprekken” via Twitter zo enigszins eruit kan filteren. Het was mooi geweest als ik ook alles waar “via @ictoblog” in stond kon filteren, want die tweets worden al bij de berichten zelf bijgehouden.
Ook heb ik de limiet op maximaal 20 tweets per dag gezet. Dat zou bij een drukke conferentie wel eens minder kunnen zijn dan het totaal aantal tweets van die dag, maar ook dan geldt: er is altijd nog de handmatige manier en een verzamelpost met meer dan 20 links lijkt me niks.

Hou dan ook, het is een experiment. Vind je het top of flop? Laat het gerust hier weten. Ik kijk het zelf een weekje aan (of korter als ik het echt niks vind of als ik zwaar commentaar er op krijg van lezers) en dan zien we wel weer.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Experiment: Twitter Digest http://t.co/JPoDXTj4Zk

Willem Karssenberg
7 jaren geleden

Mijn blog is in veel gevallen ook mijn geheugen. Toch vind ik Twitter én mijn eigen getwitter een ander verhaal. Daarom heb ik een tijd geleden een dynamisch Twitter archief aangelegd waar ik heel makkelijk in kan zoeken. Ik gebruik het echt vaak. Eén keer installeren en sindsdien heb ik er geen omkijken aan gehad. Een scriptje op Google Drive neemt me heel veel werk uit handen!
Zie mijn Twitterarchief.

Wilfred Rubens
7 jaren geleden

Ik heb wel mijn blog en ScoopIt gekoppeld aan Twitter en Facebook. Omdat mensen mij ook via Twitter of RSS of Facebook volgen. Inderdaad: sommigen lopen dan de kans een bericht 3x te zien. Ik zou zelf nooit voor een Twitter-digest op mijn blog kiezen. Als ik berichten wil bewaren, dan gebruik ik mijn blog, Diigo of ScoopIt.