Besteld: Google Chromecast

 Gepubliceerd door om 21:09  Hardware
mrt 192014
 

chromecast IN de categorie: eigenlijk niet echt nodig, maar toch maar gewoon besteld toen het in Nederland mogelijk werd (via deze site): de Chromecast. Voor 38 euro (inclusief de verzendkosten) is hij inmiddels onderweg naar mij toe.

Ik heb hem niet nodig omdat ik met de Apple TV die aan de TV hangt (via een HDMI switch dus ik heb nog poorten over) prima aan mijn normale streamingbehoeften kan voldoen. Maar het is een apparaat dat dusdanig hard in ontwikkeling is, en dan met name qua ondersteuning op zowel Android, iOS als gewoon Windows. Zie bijvoorbeeld deze demo:

Of de voorbeelden hier. En ook op iOS kun je aan de slag.

Ik neem aan dat ook de Chromecast niet op het netwerk bij Fontys werkt, maar gezien de compacte omvang van het apparaat en het gegeven dat ik thuis geen ruzie krijg als ik hem mee naar Eindhoven neem (of desnoods een paar dagen uitleen aan onze IT dienst) is ook dat wel zo handig. 😉

Nog even wachten dus. Wordt vervolgd.

Deel dit bericht:

  2 reacties aan “Besteld: Google Chromecast”

Reacties (2)
  1. Ik ben aan het twijfelen tussen een Android Stick en de chromecast.

    De mogelijkheden zijn met een android stick veel uitgebreider natuurlijk zoals XBMC maar een chromecast kan verder bijna alles streamen.

    Al ervaring met een normale android stick?

    • Hoi Remco,

      Klopt, een Android stick kan meer, in ieder geval voor dit moment wel. De prijzen op de site waar jij naar linkt liggen dan ook wel weer een stuk hoger dan de 38 euro van de Chromecast. In dit geval was/ben ik vooral benieuwd naar de PC/tablet -> Chromecast streaming opties. Deels ook omdat dat iets is wat bij de Apple TV heel goed werkt vanaf iOS, maar niet voor andere OS-en. Ik vind zo’n klein stickie dan wel wat hebben al verwacht ik zoals gezegd ook hier niet dat het echt buiten de huiselijke kring (dus niet in een school) bruikbaar gaat zijn vanwege praktische zaken als toegang tot wifi netwerk.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.