Bouw je eigen Nabaztag/tag met een Raspberry Pi

Ik weet het. Dit ding ziet er in de verste verte niet zo schattig uit als dat de Nabaztag/tag deed. Wat zeg je? Je hebt geen idee wat een Nabaztag/tag dan wel zou mogen zijn? Nabaztag is Armeens voor “konijn” en de Nabaztag/tag was de tweede generatie van dit Wifi-konijn. Het zag er zo uit:
Nabaztag/tag
En je kon het op afstand laten praten, zijn oren laten bewegen, lampjes laten flikkeren, er berichten naar toe sturen, internetradio luisteren etc. (zie ook deze berichten)
Maar die Nabaztag/tag kostte zo’n 150 euro. Iets meer dan een Raspberry Pi en je kunt ze niet meer kopen. daar komt bij dat ze een externe server nodig hadden om te functioneren. Wil je nou toch iets van die functionaliteit, lees dan deze projectpagina (en deze).

En heb je toevallig toch nog een Nabaztag/tag liggen én een Raspberry Pi, dan zou je hem (de Nabaztag/tag) ook weer tot leven moeten kunnen wekken op basis van de code die je hier kunt vinden waarbij je dan de Raspberry Pi als server gebruikt (maar dat heb ik nog niet zelf getest!)