HOWTO: WordPress automatisch updaten uitzetten

WP-config Het klinkt als een heel goed idee:

“Laten we er voor zorgen dat WordPress automatisch updates installeert zodra die beschikbaar komen. Dan is de kans dat gebruikers belangrijke updates vergeten te installeren en dan gehackt worden veel kleiner”

Ik kan me voorstellen dat er situaties zijn waarbij dat inderdaad een goed idee is en problemen zal voorkomen. Maar persoonlijk hou ik toch graag wat meer controle of mijn systeem. Al was het maar omdat ik niet het risico wil lopen dat zo’n update wordt uitgevoerd op het moment dat het te verwachten valt dat er bezoekers op de site zijn. Of omdat ik eerst een backup wil uitvoeren voordat ik update. Of omdat ik een paar dagen wil wachten om plugin-bouwers ook de kans te geven hun plugins bij te werken.

Want dat is wat vandaag gebeurde: WordPress voerde een update uit op een tijdstip dat ik het niet verwacht had. Ik kreeg om 19:55 uur een bericht dat de update automatisch uitgevoerd was. De site was gelukkig gewoon weer up, maar de Google Analytics plugin doet het op het moment niet meer. Kortom, ik wil die feature uitzetten.
Helaas hebben de dames en heren van WordPress het niet té gemakkelijk gemaakt. Je kunt het niet uitzetten in de admin-omgeving van WordPress. Je moet je wp-config.php bestand op de server bewerken. Daar voeg je dan ergens bovenin de code define( 'WP_AUTO_UPDATE_CORE', false ); in (zie ook de schermafbeelding hierboven). En dan zou WordPress niet meer zelfstandig updates moeten installeren. Je krijgt wel nog een melding als er nieuwe updates zijn.

Ik vind het wel zo veilig en eigenlijk dom dat ze het uitzetten ervan zo ver weg stoppen. Ze gaan blijkbaar vanuit dat uitzetten alleen iets voor ervaren gebruikers is? En dat onervaren gebruikers geen plugins draaien en geen controle over het updaten van de software van hun site willen hebben? Heb jij het wel nog aan staan? Vind jij dit een probleem?

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

HOWTO: WordPress automatisch updaten uitzetten http://t.co/preV0m7SCR

trackback
7 jaren geleden

Ook niet gewonnen voor die automatische updates > WordPress automatisch updaten uitzetten op @ictoblog http://t.co/yBUhHd6TAN

LogoLogics
7 jaren geleden

Hallo,

Bedankt voor deze tip!

Ik vind echter nog een andere post welke deze onderstaande code aanraadt en weet nu niet welke de correcte is? Ook vraag ik me af of dit met een eerst volgende update overschreven gaat worden?

define( ‘AUTOMATIC_UPDATER_DISABLED’, true );

Annie