Mediasite Custom Players

Vandaag bleek maar weer eens dat de interface waarmee je een conferentie via internet streamed niet bij iedereen dezelfde reactie oproept. De een vindt het schitterend, de ander vindt het maar niks.


Dat je met één interface waarschijnlijk dus nooit iedereen tevreden kunt stellen, dat is een gegeven, maar na het bekijken van de Mediasite Community webcast van afgelopen oktober is me wel duidelijk geworden dat we met de “standaard” players maar een fractie van de mogelijkheden gebuiken.


Ik mag het eigenlijk niet zeggen natuurlijk, maar als het je puur om de inhoud gaat, dan kun je de eerste 10 minuten als de verschillende leden van de usergroup zich voorstellen overslaan (en anders natuurlijk gewoon even kijken).
In deze webcast komt niet alleen Troy Morvant van Sonic Foundry aan het woord (naast natuurlijk Kristin Zurovitch), maar ook Robert Jan Brouwer van MediaMission hier in Nederland, die zo te zien ruime ervaring hebben met het ontwikkelen van maatwerk op dit gebied.

En daar zitten een aantal voorbeelden bij waarvoor ik zeker ook zelf toepassingsmogelijkheden voor zie. Zoals de integratie van een Twitterfeed (of een andere chatclient) naast de player. Dan kun je tijdens een livestream echte interactie plaats laten vinden (in plaats van alleen via de moderator).
Of de koppeling van vragen in een opname (of livestream?). Het is een feature die bij de Coursera MOOCs vaak gebruikt wordt waarbij een stukje video/instructie onderbroken wordt door een of meerdere vragen waarmee je op dat moment al kunt checken of je de stof begrijpt. Het is ook een mooie breuk in het passief kijken naar een opname en geeft in de statistieken ook inzicht op de vraag wie op een bepaald moment actief naar een instructie heeft zitten kijken (in plaats van het alleen maar op de achtergrond laten afspelen terwijl hij/zij iets anders zit te doen).
Dus wat mij betreft zouden er dus wel een paar meer “standaard custom players” mogen komen voor Mediasite. En wellicht moeten wij de volgende keer wel een paar verschillende players voor dezelfde livestream aanbieden. Ook eentje zo minimaal mogelijk of zo, zodat kijkers niet afgeleidt worden. 😉

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Mediasite Custom Players http://t.co/OQq593D6Sz

trackback

Mediasite Custom Players: Vandaag bleek maar weer eens dat de interface waarmee je een conferentie via interne… http://t.co/bRgwkwZdkL

trackback
7 jaren geleden

@svrooij omg: http://t.co/PEmJtO0S6I