okt 242013
 

Windows 8 op Mac Mini Ik begrijp dat Apple, nadat ze eerder al de diskette antiek gemaakt hebben, nu ook serieus werk maken van het uitfaseren van de DVD-speler. Na de Macbook Air, de Mac Mini moet nu ook de Macbook Pro er aan geloven.

Op zich heb ik daar ook geen probleem mee. En het blijft ook niet beperkt tot Apple apparaten alleen. Neem de ASUS Vivobook, daar mis je de DVD-speler ook bijna nooit in. Alleen soms, als je software met een beetje omvang wilt installeren, of natuurlijk als je een besturingssysteem wilt installeren. Dan is een DVD-speler toch wel fijn.
Natuurlijk kan Apple je daar wel bij helpen. Voor “slechts” €79,- kun je een externe Superdrive kopen met USB-aansluiting.

Je zou kunnen stellen dat Apple daarmee voor de DVD-speler niet hetzelfde doet als voor de diskette. Maar dat is niet helemaal waar. Ze maken duidelijk dat het niet langer een device is dat je altijd in elk apparaat beschikbaar moet hebben. En dat klopt inmiddels ook wel. In mijn werklaptop zit wel nog een DVD-speler (inclusief brander), maar het enige moment dat ik merk dat die er in zit is als ik de zijkant weer eens verkeerd vast pak (hij zit op een onmogelijke plek) en per ongeluk het knopje van de drive indruk (waardoor hij open springt).

Dus wat mij betreft is het nu een kwestie van aftellen. Maar dan vooral totdat er een ander gangbaar opslagmedium is voor software. Want zo’n installatie van Windows 8 of de update naar 8.1, die wil je toch eigenlijk niet over een netwerk doen? Zeker niet als je Mac(book) draadloos met dat netwerk is verbonden.
Windows 8 op Mac Mini
Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Leuk hoor al die Apple apparaten zonder DVD-speler  Tags: ,