Ziphius – semi-autonome camera voor op het water


Ik werd even op het verkeerde been gezet door de start van bovenstaand filmpje. Daar worden dolfijnen en een schildpad getoond. En het lijkt alsof iets dicht onder het wateroppervlak ‘zwemt’. Helaas, dat is niet de Ziphius. Want zover ik voor het overige heb kunnen achterhalen, kan die zich alleen aan de oppervlakte voortbewegen.

Hij heeft een videocamera aan boord en je kunt hem via Wifi op afstand besturen. Dat zou tot zo’n 30 meter afstand moeten kunnen. Moet je dus wel oppassen als je de zee aan het verkennen bent. Anders dobbert hij nog heel lang door…
En dat zou toch wel zonde zijn van de $195,- + $35,- (omgerekend zo’n €175,-) die je er dan voor betaald hebt.

Om voor mij persoonlijk interessant te zijn, zou het toch minimaal ook onderwater moeten kunnen gaan en daar video-opnames kunnen maken. Voor de komende vakantie was het toch te laat, maar die van volgend jaar zouden ze net halen, als ze de geplande leverdatum van maart 2014 halen.
Maar nou hij alleen boven water / op het water liggend, filmpjes kan maken, heb ik er niet heel veel aan. Ook vraag ik me af hou hij zich zou houden in bijvoorbeeld een brakke sloot en hier en daar een stroef wier. Krijg je dan prachtige opnames van lokale beesten in en bij het water? Of zit hij in no-time vast?
Ik ga het niet uitproberen, mocht jij dat wel doen, laat me dan horen hoe het beviel/bevalt!