Wat is het toch met Microsoft en nieuwe versies van Windows?

Windows 3.0 was een grote update, maar Windows 3.1 was een update hem een stuk beter maakte. Windows 95 was een grote update, Windows 98 en Windows SE weer een stuk minder. Windows Vista was een ramp, maar Windows 7 weer een succes omdat Microsoft geleerd leek te hebben van al die dingen die zo vreselijk onhandig en slecht waren aan Vista. Windows 8 is een ramp, maar Windows 8.1 lijkt weer heel veel van de problemen glad te strijken.
Hoeveel bedrijven kunnen zich dergelijke missers veroorloven? En hoeveel zijn er in staat om elke keer dan van hun fouten te leren? Om het daarna dan toch weer fout te doen?
Ik ben benieuwd. Ik zie in het filmpje nog wel een paar dingen waarvan ik denk “jeetje” (zoals de nadruk op al die leuke kleurtjes die ik mijn desktop zou kunnen willen geven), maar meer features voor gewone gebruikers zonder touchscreens (zoals “boot to desktop” of betere toegang tot de applicaties zonder het start screen te gebruiken) en een doorontwikkeling van de features voor mensen mét een touchscreen laten zien dat het Microsoft menens is. Of het genoeg is om het geschonden imago van Windows 8 te redden? Deze keer zeg ik “eerst zien…” (en zelf toch maar weer uitproberen).