3D Printen: Tinkercad wordt overgenomen door Autodesk en blijft open!

Tinkercad Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog niet de mogelijkheid gehad heb om met Tinkercad te spelen. Het eerste wat ik namelijk van de dienst zag, was een melding dat ze zouden gaan sluiten en dat het daarom niet meer mogelijk was om een nieuw account aan te maken.

Aan de andere kant zag ik wel op heel veel plekken voorbeelden van het gebruik van Tinkercad als heel laagdrempelige 3D ontwerpomgeving. Hier en daar waren dan ook de nodige docenten die aangaven het erg jammer te vinden dat de dienst ging sluiten.
Vandaag zag ik het bericht voorbij komen dat het zover (gelukkig) niet gaat komen. Autodesk, bekend van een aantal gratis 3D ontwerp tools (zoals 123D Catch waar ik minder goede ervaringen mee heb) heeft namelijk bekend gemaakt dat ze Tinkercad overnemen. Ze zijn van plan de dienst in de lucht te houden. Het is dan ook per direct weer mogelijk om gratis een account aan te maken.
Daarbij is het blijkbaar zelfs zo dat op dit moment de gratis accounts meer mogelijkheden krijgen dan voorheen: je kunt nu een onbeperkt aantal ontwerpen maken, alle import- en export-opties zijn beschikbaar en “ShapeScripts” zijn beschikbaar voor de gratis accounts. Deze actie geldt slechts tijdelijke en je wordt door Kai Backman, oprichter van Tinkercad dan ook aangeraden om snel een account aan te maken. Dat heb ik dus ook maar meteen gedaan.

Ik heb vandaag ook nog geen tijd gehad om te testen (ben even paar dagen buitenshuis), maar dat komt dus nog.

0 0 stem
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

3D Printen: Tinkercad wordt overgenomen door Autodesk en blijft open! http://t.co/UwyVE99CSn