3D Printen: Van ontwerp in Sketchup tot Prototype

In bovenstaand schermfilmpje laat ik zien hoe je tamelijk eenvoudig in de gratis versie van Sketchup een ontwerp van een vaas tekent die dan geëxporteerd wordt naar STL-formaat en geprint op een Up! Mini 3D printer. Ik heb daar, behalve Sketchup, maar één ander programma voor nodig, en dat is de gratis software die bijgeleverd wordt bij de Up! Mini.

Het filmpje duurt bijna 17 minuten. Daarbij heb ik de pauze optie gebruikt om je niet helemaal te laten wachten op het doorrekenen van het model door de Up! Mini software en het uploaden naar de printer. Maar dat zijn dingen die de software voor je doet. Voor het overige denk ik (hoop ik) dat het filmpje laat zien hoe eenvoudig 3D printen al kan zijn.

De plugin voor het exporteren naar STL kun je hier vinden.

Disclosure
De UP! Mini 3D printer is gratis en tijdelijk aan me beschikbaar gesteld door 3D-fabshop.nl in samenwerking met Fablab Zuid-Limburg. Er zijn geen afspraken gemaakt over de inhoud en hoeveelheid van berichten over het product. Alle meningen over het product zijn 100% van mezelf.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

In 17 minuten (excl. 7,5 uur printtijd!) van ontwerp in Sketchup tot Prototype http://t.co/u9HeJJ0hx8 #upmini @FabLab_Mtricht