3D Printen: streamen van een print via Google+ Hangouts

3D printer hangout Tijdens een van de printdagen de afgelopen week wilde ik een live overzicht geven van hoe zo’n print opgebouwd werd. Voorheen zou ik dat via de live streaming dienst van SURFnet gedaan hebben, maar die is er niet meer. Ustream.tv is een andere optie, maar die gooit er nogal veel reclame tussendoor tegenwoordig. Dus kwam ik bij Google+ Hangouts.

Google+ Hangouts? Is dat niet voor online vergaderen? Dat klopt, maar met de Hangouts on Air kun je een vergadering, waar jezelf als enige deelnemer video stuurt, eenvoudig omzetten in een live videostream via YouTube. Zonder storende reclame. En met een automatische opname van de uitzending.
Heel mooi is de optie om al tijdens de livestream terug te spoelen in de stream. Dus als iemand na bijvoorbeeld 60 minuten de stream begint te bekijken, dan kan hij/zij nog tijdens de livestream terugspoelen naar video van tijdens die eerste 60 minuten. Dat is iets wat ik andere livestreaming omgevingen nog niet heb zien doen. Zou ook meteen een kleine wijziging zijn in mijn systeembeschrijving in mijn proefschrift, want daar ga ik er bij livestreams niet vanuit dat zulke navigatie mogelijk is.

Ik heb proefondervindelijk ontdekt dat een livestream maximaal 4 uur kan duren. Dan stopt hij automatisch.
De kwaliteit van de stream is niet heel hoog, 360p maximaal. De opname heeft uiteindelijk een maximale resolutie gekregen van 480p. Niet echt HD dus.

Ik kan de MP4-bestanden downloaden, maar die zijn, gezien de lengte, toch nog redelijk in omvang, dus dat staat nog even op de TO-DO lijst. Zo’n printproces ziet er in 5 minuten vast een stuk interessanter uit dan in 4 uur. 😉
Voor wie graag gras ziet groeien:

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
11 jaren geleden

3D Printen: streamen van een print via Google+ Hangouts http://t.co/REBUmr2Ps5

trackback
11 jaren geleden

3D Printen: streamen van een print via Google+ Hangouts http://t.co/LYXJ7s67m7 #nieuws #3dprinten #video #3dprinten