3D Printen: Gyroid Ball

Gyroid Ball Na het mislukken van de print van de Cells Bowl was dat (uiteraard) niet de laatste complexe vorm die ik op de printer wilde uitproberen. Maar, bij gebrek aan verklaring voor het mislukken, het leek me wel handig om een wat veiligere vorm te kiezen. De Gyroid Ball was zo’n vorm. Nog steeds complex, al duurde de printtijd ‘maar’ 18 uur in plaats van 24 uur. Maar vooral gemakkelijker qua vorm omdat hij van binnen veel steviger was/is.
Je ziet hiernaast dat hij inderdaad gelukt is. Ik heb nog geen foto’s met strijklicht (werd om gevraagd), maar hij is ruwer dan dat je op basis van de foto zou verwachten.

Het is een heel grappige vorm, die lijkt op zo’n douche puff, maar is van hard kunststof, dus douchen wil je er zeker niet mee (al zou hij er zeker tegen kunnen).

Ook nu heb ik tijdens het printen weer een paar filmpjes gemaakt:

De verbruiksmeter heeft ook meegelopen tijdens het printen:
Gyroid Ball
Dat valt dus nog reuze mee: 0,735 kWh (ongeveer 18 eurocent) voor bijna 18 uur printen. Verwaarloosbaar qua kosten.

Zoals altijd, ben je er nog niet als de printer klaar is:
Gyroid Ball
Hier moet nog het nodige aan stutten weg gehaald worden. Om precies te zijn: 45 gram
Gyroid Ball Gyroid Ball

Dat ziet er zo uit:
Gyroid Ball

Ik merkte bij deze vorm dat het heel duidelijk verschil uitmaakte dat ik inmiddels al een aantal vormen ‘leeg’ gemaakt had. Dat maakte het leeg halen gemakkelijker, maar je bent er gemakkelijk een uur mee bezig.

Het resultaat is niet functioneel, maar wel heel mooi.

Disclosure
De UP! Mini 3D printer is gratis en tijdelijk aan me beschikbaar gesteld door 3D-fabshop.nl in samenwerking met Fablab Zuid-Limburg. Er zijn geen afspraken gemaakt over de inhoud en hoeveelheid van berichten over het product. Alle meningen over het product zijn 100% van mezelf.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

3D Printen: Gyroid Ball http://t.co/yCGEhDXZaT

trackback

Leuke serie van Pierre over zijn ervaringen met 3D Printen o.a. de Gyroid Ball –> http://t.co/QHshgdRwOz via @ICTOblog