3D Printen: Fluitjes op maat

Fluitjes Holle ruimtes printen, het is een de meer wonderlijke aspecten aan 3D printen. Doosjes / cases print je vaak in twee delen, een boven en een onderkant, maar in (bijvoorbeeld) de scharnieren van het deksel moet een holte zitten. De printer speelt dat klaar door (meestal) daar hulp stukjes in te printen. Plastic dat net wat dunner is dan het ‘echte’ plastic en met een dun laagje, dat relatief gemakkelijk los te breken is, vast zit aan de rest. Na afloop verwijder je dat dan.

Bij een fluitje wordt de uitdaging nóg wat groter. Niet alleen moet er een holte ín het fluitje gemaakt worden (en die holte moet dan opgevuld worden met hulpstukjes), in die holte moet ook nog eens een balletje geprint worden. Dat balletje moet rond zijn, en stevig zijn omdat het moet blijven zitten als je met een pincet via de opening in het fluitje de hulpstukjes er uit peutert.

De fluitjes zijn gemaakt in de customizer van Markbot op Thingiverse.com. Dat betekent dat je een aantal zaken kunt aanpassen, zoals de tekst die op de zijkant geprint wordt.
Fluitjes
Waarschuwing: ze doen het goed, dus denk goed na als je er een paar voor je kinderen print! 😉
Disclosure
De UP! Mini 3D printer is gratis en tijdelijk aan me beschikbaar gesteld door 3D-fabshop.nl in samenwerking met Fablab Zuid-Limburg. Er zijn geen afspraken gemaakt over de inhoud en hoeveelheid van berichten over het product. Alle meningen over het product zijn 100% van mezelf.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Fluitje van een paar cent: http://t.co/n9LIKA7YQY #up #mini @FabLab_Mtricht

trackback

Fluitje van een paar cent: http://t.co/n9LIKA7YQY #up #mini @FabLab_Mtricht

trackback

[…] Holle ruimtes printen, het is een de meer wonderlijke aspecten aan 3D printen. Doosjes / cases print je vaak in twee delen, een boven en een onderkant, maar in (bijvoorbeeld) de scharnieren van het deksel moet een holte zitten. De printer speelt dat klaar door (meestal) daar hulp stukjes in te printen. Plastic dat net wat dunner is dan het ‘echte’ plastic en met een dun laagje, dat relatief gemakkelijk los te breken is, vast zit aan de rest. Na afloop verwijder je dat dan.  […]